ROMANIA MAXIMA

Radoi a adus de la nationala de tineret entuziasmul pe care il pierdusera ai nostri de ani buni, entuziasm topit treptat de generatii si conjuncturi. A adus si fotbalisti, a mizat pe ei, a calculat deciziile intelept si le-a demonstrat tuturor ca in fotbal nu exista șabloane.
Ranile nu se vindeca peste noapte, iar geniile nu se slefuiesc in cateva zile, dar Mirel Radoi are meritul incontestabil de a inradacina echilibrul in vestiar, de a linisti caracterele rebele si de a le da forta interioara celor care sunt in cautarea identității lor fotbalistice. E un selectioner rational si ancorat in realitate, își calculeaza bine pasii, iar asta demonstreaza ca nimic nu este la voia întâmplării.
Cand nu am imbratisat gloria, am dat mereu vina pe destin. Acum, trebuie sa învățăm sa nu mai credem in himere si sa ne irosim energia cand meciul nici macar nu a inceput. Trebuie sa ne dozam elanul pentru momentul care conteaza, pentru momentul in care trebuie sa fim buni, sa fim romani.
Ne ramane doar sa vedem cum acești baieti minunati si credinta lor in victorie confirma ca avem locul nostru in lumea buna a fotbalului. Pentru ca am fost candva acolo si pentru ca am trecut mult prea neobservati in ultimele decenii.
Ati castigat aseara si ne-ati facut sa visam asa cum nu am mai facut-o de mult! E meritul vostru, dar e momentul nostru! Al nostru al tuturor! Sa nu il lasam sa treaca fara a-l marca in istorie!

📸 Foto: Echipa Nationala de Fotbal a Romaniei

Maria OlteanuNavigare articole

«

»