NOROC CU CARUL SI CU (DARUL DIVIN) – 11 CONCLUZII DUPA SEPSI SFANTU GHEORGHE- UNIVERSITATEA CRAIOVA (0-1)

1. Craiova nu a trecut deocamdata, in plan emotional, peste infrangerea decisiva cu CFR, din ultima etapa a sezonului incheiat cu 18 zile in urma, iar acest aspect s-a resimtit in exprimarea din teren.
2. Dupa cantonamentul din Austria si ultimele doua meciuri amicale, evolutia Craiovei nu a fost cu mult diferita, in ciuda faptului ca in finalul sezonului trecut a aratat fotbal spectaculos, creandu-si numeroase ocazii de gol.
3. Pe langa victoria importanta obtinuta in Covasna, de departe, marele castig al Stiintei pentru sezonul ce tocmai a inceput este veteranul Marius Constantin, imperial in multe momente grele pentru defensiva. După toate problemele avute in ultimele sezoane in compartimentul apararii, in sfarsit, Constantin se dovedeste a fi un stalp greu de trecut.
4. Nu am putea trece cu vederea peste evoluția solida si foarte sigura a lui Pigliacelli, mult mai sigur decat in partea a doua a sezonului trecut. Italianul a securizat buturile si s-a dovedit a fi “vinovat” pentru sansa pe care a avut-o Craiova in obtinerea succesului. S-a vorbit despre plecarea lui in tara natala, s-au vehiculat si numele posibililor inlocuitori, insa la ora actuală, spre binele Craiovei, ar fi sa nu il cedeze.
5. Stiinta nu a aratat nici pe departe asa cum si-ar fi dorit suporterii ei. Sepsi, la polul opus, a jucat mult mai bine decat s-ar fi asteptat toti, si-a creat numeroase ocazii si doar golul lui Koljic, din final, a consemnat diferența pe tabela.
6. Craiova l-a repatriat in aceasta vara pe Screciu, copilul crescut de ea, dar trimis in Belgia pentru a castiga experienta. Vladimir nu a dezamagit la primul lui meci de la revenire, ba din contra a aratat valoare si disciplina, exact ceea ce are nevoie Craiova de la el.
7. In ciuda ocaziilor putine de gol, Koljic ramane un varf autentic si greu de egalat, cu simtul portii, plasament impecabil si sut devastator. A facut diferenta azi, asa cum izbutise sa o faca si in alte multe partide.
8. Pe langa un prim 11 constant si sudat, Bergodi are avantajul de a avea si o banca ofertanta, atat numeric, cat si valoric. Inspiratia din final, cu introducerea lui Barbut, s-a dovedit a fi uriasa, la fel ca si cele trei puncte din clasament.
9. Italianul trebuie sa regleze micile nesincronizari pentru ca exigentii suporteri nu vor accepta mult timp de acum înainte o evolutie atat de stearsa a Craiovei si atat de departe de poarta, fiind obișnuiți cu spectacol din partea favoritilor.
10. Craiova a stat la cutie in majoritatea timpului, a asteptat pase gresite de la adversari ori s-a rugat ca Pigliacelli sa o mai salveze o data. Cand putini se mai așteptau, oltenii au apasat pedala de accelerație si ultimele 15 minute de suprematie au fost incheiate apoteotic de executia bosniacului Koljic.
11. Pentru Stiinta urmeaza o deplasare foarte lunga, in Georgia, cu Tbilisi, partida contand pentru primul tur preliminar din Europa League. Tinand cont ca se va juca in singura mansa, succesul este singura optiune pentru elevii lui Bergodi, cei care tintesc in acest sezon grupele competitiei amintite, urmand ca la revenirea in tara sa infrunte Astra Giurgiu pe teren propriu.

Autor: Maria Olteanu

Foto: Universitatea CraiovaNavigare articole

«

»