Green Hackathon

JCI Craiova își afirmă angajamentul pentru mediu prin organizarea competiției Green Hackathon

În perioada 9-10 decembrie, JCI Craiova a fost gazda unui eveniment de impact major pentru comunitatea locală, competiția Green Hackathon. În cadrul acestui eveniment inovator, patru echipe formate din tineri entuziaști au fost încurajate și susținute să găsească soluții creative și viabile pentru problemele legate de colectarea selectivă a deșeurilor din Craiova.

Echipele participante au beneficiat de un curs intensiv de advocacy comunitar și elaborare a proiectelor, având acces la resurse și expertiză pentru a-și contura ideile și soluțiile propuse. Prin implicarea în acest proces, tinerii și-au dezvoltat abilitățile de leadership și au contribuit la formarea unei perspective mai progresiste asupra problemelor de mediu din comunitate.

Pentru ofițerul de comunicare al proiectului, Matei Alexandra, acest eveniment a reprezentat o oportunitate unică de a evidenția eforturile și angajamentul organizației în ceea ce privește protecția mediului înconjurător:

“Green Hackathon a fost mai mult decât o simplă competiție. A reprezentat un catalizator pentru schimbare și inovație în ceea ce privește abordarea problemelor legate de mediu din comunitatea noastră. Suntem mândri să vedem cum tinerii din Craiova și-au unit forțele și creativitatea pentru a propune soluții concrete și fezabile pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Această competiție nu este doar despre idei, ci și despre acțiune și implicare în schimbarea în bine a comunității noastre.”

Printre soluțiile inovatoare propuse de către echipele participante se numără:

  • Realizarea de campanii de promovare alături de influenceri pentru anumite categorii de vârstă, menite să sensibilizeze și să educe comunitatea cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor.
  • Implementarea unor pubele dotate cu sisteme de tip IoT (Internet of Things), prin care cetățenii sunt recompensați cu reduceri la impozitele locale în schimbul respectării legislației de colectare selectivă a deșeurilor.
  • Imputernicirea și profesionalizarea Poliției Locale în ceea ce privește aplicarea și respectarea legislației de mediu, întrucât respectarea legilor este crucială pentru eficiența și succesul sistemului de colectare selectivă a deșeurilor.

JCI Craiova salută eforturile și creativitatea participanților la Green Hackathon și reafirmă angajamentul său continuu pentru promovarea unui mediu sănătos și sustenabil în comunitatea noastră. În acest sens, suntem hotărâți să continuăm să colaborăm cu toate părțile interesate pentru implementarea și extinderea soluțiilor inovatoare propuse în cadrul acestei competiții.

Evenimentul face parte din proiectul CleanUp Craiova este implementat de către Asociația JCI Craiova fiind cofinanțat de Uniunea Europeana prin consorțiul de ONG-uri din Piedmonte, in proiectul cadru “Mindchangers – Regions and youth for Planet and People” CSO-LA/2020/415-010).Navigare articole

«

»