Competitia Green Debate

JCI Craiova promovează discuții în jurul problemelor de mediu prin competiția Green Debate.

În perioada 19-20 decembrie 2023, JCI Craiova a fost gazda unei competiții de dezbatere de impact, intitulată Green Debate, ce a avut loc la Colegiul Național Elena Cuza din Craiova. Sub motiunea “Acest parlament regretă că discursul schimbărilor climatice este unul politic”, competiția a adus împreună 6 echipe alcătuite din tineri liceeni determinați să își exprime opiniile și să pună sub lupă implicarea politicilor în combaterea schimbărilor climatice.

Ofițerul de comunicare al proiectului, Matei Alexandra a subliniat importanța acestui eveniment în contextul actual al crizei climatice: “Green Debate a fost concepută pentru a sublinia lipsa de măsuri concrete în sectorul protecției mediului, adresând un apel direct către decidenții politici pentru o acțiune mai hotărâtă și eficientă. Este esențial ca problema schimbărilor climatice să fie tratată cu seriozitate și că soluțiile propuse să fie puse în aplicare într-un mod care să ducă la o schimbare reală și durabilă.”

Participanții au demonstrat nu doar abilități de argumentare și gândire critică, ci și o pasiune remarcabilă pentru protecția mediului și pentru construirea unui viitor sustenabil.

Această competiție a reprezentat un spațiu sigur și provocator în care tinerii și-au putut exprima viziunile și soluțiile pentru o lume mai verde și mai sănătoasă. Echipele au abordat subiectul cu seriozitate și au adus în discuție aspecte precum poluarea, utilizarea resurselor naturale și necesitatea unei implicări politice mai accentuate în combaterea crizei climatice.

JCI Craiova felicită toți participanții pentru angajamentul lor și pentru contribuția adusă în promovarea unui dialog constructiv despre protecția mediului. Ne angajăm să continuăm să organizăm astfel de evenimente și să lucrăm împreună pentru un viitor mai durabil și mai echitabil pentru toți.

Evenimentul face parte din proiectul CleanUp Craiova este implementat de către Asociația JCI Craiova fiind cofinanțat de Uniunea Europeana prin consorțiul de ONG-uri din Piedmonte, in proiectul cadru “Mindchangers – Regions and youth for Planet and People” CSO-LA/2020/415-010).Navigare articole

«

»