JCI Science Evolution 1.0

Proiectul JCI Science Evolution, initiat de catre Asociatia Junior Chamber International Craiova este la prima ediţie în Craiova şi are ca obiectiv principal popularizarea ştiinţei în randul tinerilor liceeni din judeţul nostru. Considerăm că este important ca tinerii să fie informaţi cu privire la oportunităţile pe care le oferă domeniul ştiintelor exacte, dar şi posibilitatea de a urmări tineri cercetători ca modele de dezvoltare.

Evenimentul va avea loc luni, 02 noiembrie 2015 incepand cu ora 14.00 la sala Amfiteatru a Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

Grupul tinta al acestei editii este constituit din elevi pasionati de stiinta, olimpici la stiinte exacte dar si studenti de la facultatile de profil.

În cadrul JCI Science Evolution 1.0 vom discuta pe înțelesul publicului larg cum primesc particulele elementare masă prin frecararea cu un câmp care este prezent peste tot în Univers, precum și cum a fost descoperit bosonul Higgs experimental la CERN și care sunt pașii următori spre măsurarea precisă a proprietăților bosonului Higgs.

Invitatul care ne onorează cu prezenţa sa este domnul Adrian Buzatu,absolvent al C.N. “Fratii Buzesti”, Craiova cercetător asociat la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie, și colaborator la experimentul ATLAS de la CERN.
Adrian a absolvit masteratul și doctoratul la Universitatea McGill din Montreal, Canada, unde a participat la căutarea bosonului Higgs la experimentele de la echivalentul american al CERN-ului, denumit Fermilab. Înainte de aceasta a realizat un stagiu de vară de cercetare la echivalentul japonez la CERN-ului, denumit KEK. A absolvit facultatea de fizică în Franța, după doi ani petrecuți la INSA Lyon și un an la Joseph Fourier la Grenoble.

Persoana de contact:
Tanase Iulian – IPP JCI Craiova
Tel. 0763805615Navigare articole

«

»