Delegații de tineret ai României la ONU prezenți la Craiova

Asociaţia Tineretul ONU-filiala Craiova organiză joi, 5 noiembrie, la Universitatea din Craiova, sala Albastră, la ora 14:00, un seminar regional de informare cu privire la „Programul Delegat de Tineret la ONU”.

În cadrul seminarului, cei doi delegați de tineret ai României la ONU, Anca Agachi şi David Timiş, vor prezenta perspectivele programului, vor disemina activitatea lor de până acum şi ceea ce au realizat la New York, în cadrul deplasărilor la ONU. Totodată, vor lansa dezbateri cu tinerii participanți pe tema problemelor cu care se confruntă, a priorităţilor pe care le au şi a posibilelor soluţii la care pot lua parte. Scopul evenimentului este de a discuta cu tinerii despre oportunitățile de implicare în procesul decizional, pornind de la nivel local şi până la cel național şi de a-i încuraja să devină facilitatori ai schimbărilor pe care şi le doresc. Evenimentul este deschis şi se adresează tuturor tinerilor interesaţi de diplomaţie şi relaţii internaţionale, cât şi de problemele şi politicile de tineret la nivel naţional şi internaţional.

„Ne onorează prezența celor doi delegaţi la Craiova și disponibilitatea acestora de a lansa consultări cu tinerii și organizațiile de tineret din România. Ne dorim să promovăm ideile, preocupările și viziunea tinerilor pe diferite domenii de interes și, în acelaşi timp, să contribuim la prioritizarea tineretului și a politicilor pentru acesta pe agenda publică din România.  Vă așteptăm în număr cât mai mare să luați parte la activitate!”, a declarat Nicolae Drîmboi, coordonatorul evenimentului.

„Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental, implementat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, de reprezentare publică a intereselor tinerilor români la nivel internaţional. Cei doi Delegaţi, selectaţi anual printr-un proces naţional şi deschis de selecţie, reprezintă interesele generaţiei lor în cadrul lucrărilor organismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite, în urma consultărilor cu tinerii.

Activitatea deschide seria de deplasări prin țară ale delegaților ce vor avea loc pe tot parcursul anului în marile orașe din țară. De asemenea, face parte din cadrul calendarului de evenimente al Festivalului UNIFEST Craiova, fiind realizat cu sprijinul Universităţii din Craiova, AIESEC Craiova, JCI Craiova și ELSA CRAIOVA, purtând egida „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”.                                              

CONTACT:
Nicolae Drîmboi, coordonator eveniment,
Asociația Tineretul ONU, filiala Craiova
telefon: 0747 099 293Navigare articole

«

»