Conferinta internationala dedicata oraselor inteligente, in premiera, la Cluj-Napoca

Junior Chamber International (JCI) organizează la Cluj-Napoca , între 15 şi 18 octombrie a.c., una dintre cele mai importante conferințe internaționale din centrul şi sud-estul Europei, JCI Danube. Sub umbrela generoasă a conceptului internaţional JCI Danube Conference şi a temei generale Smart and Innovative Cities se vor desfăşura o multitudine de evenimente speciale, adresate antreprenorilor, autorităţilor locale şi specialiştilor în dezvoltare durabilă. Evenimentul este organizat sub egida Capitalei Europene a Tineretului, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi al Consiliului Judetean Cluj, în anul în care se împlinesc 100 de ani de la fondarea JCI.

Pe parcursul celor patru zile de dezbateri, workshop-uri, cursuri şi prezentări de soluții inovative care vor reuni zeci de speakeri recunoscuţi la nivel internaţional, participanţii vor avea posibilitatea de a discuta şi genera iniţiative concrete şi practice pentru viitor, cu intenţia ca acestea să devină modele de bună practică pentru comunităţile locale.

Lumea de mâine va fi polarizată de orașe inteligente și arii urbane, care vor genera 80 la sută din prosperitatea planetei. Evoluția sau regresul orașelor vor fi puternic influențate de abilitatea lor de a stimula trei factori: tehnologie, noi modele de afaceri și inteligența colectivă a locuitorilor lor”, a afirmat arhitectul Dan Bugariu, unul dintre speakeri, explicând motivul pentru care tema conferinței este legată de orașele inteligente.

La evenimentul care va avea loc la Sala Polivalentă si Cluj Arena din vor participa experți din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, Moldova, Ucraina și România care vor avea ocazia să interacționeze cu furnizori de software și de hardware pentru tehnologiile ce caracterizează orașele inteligente şi inovative. Totodată, au confirmat participarea numeroşi reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri din România, oficiali din mediul diplomatic şi consular, actuali şi foşti membri ai Guvernului, membri ai Parlamentului European şi ai celui naţional, reprezentanţi ai corpului academic, conducători ai numeroase instituţii şi autorităţi publice, tineri antreprenori de succes, acestia avand posibilitatea de a-şi exprima viziunea asupra modului in care Cluj-Napoca poate fi asezat pe harta oraselor inteligente .

Antreprenorii reprezintă motorul creșterii economice și al dezvoltării comunităților, autoritățile reprezintă sprijinul acestei dezvoltări, iar societatea civilă este senzorul care indică nevoia și direcția de dezvoltare. JCI Cluj a construit contextul pentru acest eveniment, antreprenorii vin cu soluțiile, iar autoritățile au oportunitatea să le preia pentru a le pune la dispoziția întregii comunități pentru o viață mai bună!”, a declarat unul dintre organizatori, Florin Şomodi, vicepreşedinte pentru dezvoltare a regiunii de nord din cadrul JCI România.

Junior Chamber International (JCI) este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale din lume, având peste 115 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 de membri – persoane între 18 şi 40 ani, cu filiale în peste 6.000 de comunităţi locale de pe tot globul. Fiecare membru JCI împărtăşeşte convingerea potrivit căreia, pentru a aduce o schimbare pozitivă pe termen lung, trebuie să devenim noi înşine mai buni. JCI caută soluţii pentru problemele din comunităţile locale, croite pe baza caracteristicilor acestora, pentru a construi o lume mai bună şi creând astfel impact global.

Agenda şi lista vorbitorilor confirmati din cadrul evenimentului pot fi consultate la: www.jciromania.ro/danubeconference.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi d-lor Stelian BURDUHOS – COC Director JCI DANUBE CONFERENCE 2015: stelian.burduhos@gmail.com, 0766 669 196 sau Florin SOMODI – COC Director JCI Romania National Convention 2015: somodi.florin@gmail.com, 0744 861 059

 Cluj-Napoca
octombrie 2015Navigare articole

«

»