EARTH HOUR 2020

Trecem împreună prin momente corozive, ne ștergem lacrimile grele, ne gândim cu emoție la toți cei dragi nouă. Stăm acasă, dar cu sufletul suntem împreună, indiferent de distanță, așa cum am fost de fiecare dată. Nu putem renunța la vechile obiceiuri și nici nu putem trece indiferenți peste evenimentele de care ne-am bucurat an de an.

Sâmbăta aceasta, mai precis pe 28 martie, de la ora 20:30, stăm acasă, stingem lumina și celebrăm împreună Ora Pământului, eveniment care va prinde viață și în actualul context, demonstrându-ne unii altora că limitele geografice, fusul orar sau carantina devin insignifiante.

În ciuda tuturor barierelor, vrem ca sâmbătă să conștientizăm importanța momentului și să uităm pentru cel puțin o oră că traversăm o perioadă atât de dificilă, să trăim clipa împreună, să oferim o oră pentru Planetă.

Suntem prima generație care are o imagine clară a valorii naturii și a impactului pe care îl au activitățile umane aspra Planetei. S-ar putea să fim și ultima gernerație care poate schimba ceva încât să protejăm natura de care avem nevoie pentru a ne asigura bunăstarea.

Pe 28 martie, în toată lumea vor avea loc mai multe evenimente și activități organizate pentru a marca în mod virtual Ora Pământului.

In Craiova, organizatorii din acest an propun catre publicul larg o serie de provocări, craiovenii urmând să fie angrenați în activități recreative in casele lor, împreună cu familiile, construind un viitor sustenabil, în armonie cu natura.

Iată câteva dintre ideile noastre:

1️⃣ Cină la lumina lumânării: aprinde lumânările și bucură-te de o cină în familie sau de o cina romantică. Gata de o nouă provocare? Încearcă să gătești folosind produse zero waste.
2️⃣ O seară de jocuri de masă sau citit la lumina lumânării: (ideile propuse de noi pentru Earth Hour nu vor fi responsabile pentru distrugerea prieteniilor la Monopoly!!!)
3️⃣ Seară de film tematică: având în vedere că Earth Hour este oportunitatea cea mai bună de a reflecta la importanța planetei și la cum am putea proteja-o, pe Netflix se poate găsi documentarul premiat „Our Planet”. Nu ai Netflix? Nu-i problemă, poți găsi un episod gratis aici: https://www.ourplanet.com/en/video/our-planet-our-business/…
4️⃣ Camping în curte sau în sufragerie: îti place să mergi cu cortul? Atunci de ce să nu îți transformi pentru o noapte curtea sau sufrageria într-un loc ideal de camping, iar daca nu ai un cort, poți improviza, folosindu-te de cearșafuri, pături, perne și alte lucruri pe care le poți găsi in casă. Este o ocazie bună de a ne reîntoarce în timp și a ne reaminti cât de mult ne distram făcând asta în copilărie.
5️⃣ Exersează-ți abilitățile de fotograf în întuneric: încearcă să îți fotografiezi familia, prietenii sau animăluțele de companie la lumina lumânării și vezi ce poze ai reușit să capturezi! Te pot surprinde!
6️⃣ Încearcă yoga: aceasta este cheia relaxării, iar acompaniată de lumânări va contura seara perfectă. Pe parcurs, îți vei întări conexiunile cu planeta și vei ajunge o versiune mai buna, mai zen.

Cu mai multe detalii și cu alte provocări venim zilele următoare, așa că stai aproape! ”Regulile jocului” sunt simple, așa că ți le vom comunica înainte de start! Pentru a putea ține legătura mai ușor, nu uita să dai follow paginii noastre de Instagram: https://www.instagram.com/jcicraiova/.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări și teritorii.

In anul 2009 miscarea Earth Hour a ajus si in Craiova fiind sustinuta de catre studentii Facultatii de Fizica impreuna cu profesorii fizicieni din invatamantul preuniversitar.

Earth Hour înseamnă și o oră pentru noi, în care să ne aducem aminte că în momente dificile nu suntem singuri și că, deși suntem la distanță, putem să ne unim forțele și să obținem rezultate importante. Într-un singur glas, ne putem face vocea auzită online, pentru a obține angajamente clare de la liderii mondiali.

Așa că anul acesta, sâmbătă, 28 martie 2020, suntem împreună online, pe pagina de Facebook WWF-România. #stamacasa

De la 20:30 și până la 21:30 stingem lumina, gestul simbol al mișcării, și ne conectăm online.

Până atunci, te invităm să îți faci vocea auzită, pentru Planetă 👉https://ora-pamantului.ro/

#StaiAcasa #Connect2Earth

 Navigare articole

«

»