DULCE REVERIE, ADUCEȚI TITLUL ÎN BĂNIE!

CFR CLUJ- UNIVERSITATEA CRAIOVA (2-3)
Mulțumim! Mulțumim! Mulțumim!
Craiova respiră cu toți plămânii după o seara de-a dreptul fabuloasa in care fotbalul a fost imbratisat de o caldura speciala si de un sentiment uimitor de emotie si bucurie. A fost o seara complicata, o seara incarcata cu mult dramatism si cu multa speranta, speranta ce a refuzat pur si simplu sa se impiedice! Nu s-a impiedicat, ci a incoltit frumos sub privirile tuturor si sub magia din gheata fiecarui erou!
Cuvintele se sting treptat admirand siguranta lui Koljic, explozia lui Ivan, maturitatea lui Mihaila sau calcaiul stralucitor al lui Cicaldau!

POEZIA A ÎNVINS PROZA!

Craiova, cu emoție dublata de luciditate, cu inima, curaj si dorinta, enigmatica, dar prospera a invins rigoarea CFR-ului, disciplina si pragmatismul, reusind sa “distruga” parametrii bine infiripati de Dan Petrescu, tactica si tenacitatea campioanei ultimelor doua sezoane.

Partida a fost de departe o lectie deschisa despre fotbal, despre efort si daruire, incredere si traire. Si pe cat de grea sau imposibila parea victoria, pe atat de dulce si de electrizant este acum acest rezultat care asterne linistea in Gruia si dezlantuie sarbatoarea in Banie!
EPOPEE SI DRAMA
Craiova nu a prins aripi peste noapte, gloria nu este intamplatoare, dar sansa la titlu este mai mare ca oricând! In ultimii doi ani speranta a pierit treptat, iesirea din lupta a fost gratioasa, dar dureroasa, iar zvacnirea a fost insuficienta pentru un admirabil succes final!
Acum, tarziu in noapte, plutim si visam, visam la acea noapte si la acel oras campion! Mai sunt cinci batalii si ne-am promis ca le vom duce IMPREUNA, inconstienti de atata frenezie!
Iar ei, pictorii visului nostru se mandresc cu arta lor si cu partida de toata isprava de la Cluj!
Să îi aplaudam si sa le multumim iar!
Acum, cu mintea luminata, calmitatea trebuie sa planeze deasupra lor, iar presiunea sa fie lasata undeva departe, pentru ca cea mai grea batalie a fost castigata intr-o maniera admirabila, iar primul pas a fost facut!

Stafeta este aproape de a fi predata, Clujul, actuala capitala a fotbalului romanesc este gata sa ii dea straiele de sărbătoare unei Oltenii fierbinti, exuberante si mai insetate de glorie ca oricând!

Autor: Maria Olteanu 

Foto: Universitatea Craiova Navigare articole

«

»