Din fața televizoarelor și cu toată ființa departe de stadion, meciurile fără spectatori au altă intensitate și transmit, deopotrivă, alte vibrații. Emoțiile sunt duble, iar ocaziile se trăiesc precum o fierbere tumultoasă, fotbalul se vede altfel, iar sudoarea curge cu mai multă repeziciune pe obrajii actanților din iarbă. Pe stadion este pustiu, nu mai este ca în vremurile bune, ca atunci când normalitatea trona si când îmbrățișarea de după fiecare gol venea ca o dulce recompensă.
Toată linistea care ar fi trebuit sa se astearna a fost insa brodata somptuos si rafinat cu glasurile suporterilor olteni cantandu-si la unison iubirea, patima, bucuriile si asteptarile. Pentru ca fix despre asta este vorba in acest sezon: despre iubirea fara bariere, despre patima prin care am trecut cu totii dupa 3 luni de pandemie, despre bucuria inegalabila a revenirii si despre asteptarea unui titlu la care inca visam si pe care visam ca il vom celebra impreuna.
Dupa succesul dramatic, dar muncit si meritat pe deplin contra Astrei, victoria cu Botosani era obligatorie pentru a nu anula rezultatul frumos obtinut in week-end. Cu gandul la un singur deznodamant, la suporterii care fierb de acasa intr-un iunie mai racoros ca oricand, si la titlul pe care il simtim mai aproape si mai palpabil ca niciodata, Bergodi a aliniat la start acelasi 11 ca si la prima partida de la revenire. Cu diamantul Koljic imprietenit cu golul dupa o lunga absenta, Craiova pare ca a (re)gasit atacantul din garda veche, tipul echilibrat si cerebral, ambitios si decisiv. Si echipa care se poate lauda cu un varf autentic este acea echipa care poate spera, justificat si sustinut, la glorie.
DESCĂTUȘAREA
Partida contra celor de la Botosani incepe pe contre, cu ambele formatii căutând poarta adversă, iar Acka este aproape sa miste tabela, dar Pap este la post si respinge lovitura de cap a ivorianului. Craiova, mai pragmatica si mai sigura, preia treptat fraiele si muta atacurile in jumatatea moldava. 30 de minute rezista botosanenii, caci Dan Nistor suteaza cu sange rece de la mare distanta si pune mingea in ate, fara sanse pentru goalkeeper-ul echipei oaspete.
SANSA NEFRUCTIFICATA
Botosani nu resimte socul golului incasat, iar Craiova forteaza majorarea de scor, neasezandu-se la adapostul unicului gol marcat. Cicaldau loveste bara si iroseste astfel ocazia de a-si trece numele pe lista marcatorilor. Pana la pauza nu se mai intampla nimic, iar Craiova este la 45 de minute distanta de un succes foarte important.
PASUL INAPOI
Intorsi de la vestiare, elevii lui Bergodi scad ritmul, iar Botosaniul echilibreaza confruntarea, fortand pe alocuri egalarea. Florescu isi incearca sutul de la mare distanta, dar balonul trece cu putin pe langa poarta lui Pigliacelli.
BOMBARDIERUL ELVIR
Cu ochii pe cronometru si cu mintea deja in Gruia la meciul ce se anunta a fi de totul sau nimic contra feroviarilor de la Cluj, Craiova puncteaza cu 20 de minute inainte de final, super-pasa lui Vladoiu gasindu-l perfect pe Koljic, in careu, bosniacul bubuind balonul “cu cap” pentru 2-0.
PERICULOSUL 2-0
Cu victoria aproape securizata si cu defensiva decimata dupa accidentarile fundasilor centrali, Craiova tremura serios dupa ce Dugandzic gaseste drumul spre poarta cu un minunt inainte de expirarea timpului regulamentar. Minutele adiționale trec greu, cu Stiinta incercand sa tina mingea departe de poarta lui Pigliacelli, cu Mateiu coborat pe post de fundas si cu Botosani alergand cu disperare spre golul egalizator. Minunea nu se mai intampla pentru moldoveni, care pleaca astfel invinsi din Banie, de o Craiova care arata bine, mult mai bine decat in jocurile de pregatire, de o Craiova care pastreaza pe stadion “atmosfera” facuta de suporteri de-a lungul sezonului, de o Craiova care si-a recastigat marcatorul, de o Craiova care azi, la fel ca si la partida cu Astra, a fost la finalul meciului in fata Peluzei Nord si a cantat ca pe vremuri, multumindu-i tuturor celor care cred in ea! Pentru ca a crede in echipa acum este echivalentul in a crede in visul tau de atatia ani! Daca nici acum, atunci cand?
Autor: Maria Olteanu
Foto: Universitatea Craiova