Concurs foto “Ești parte din familia europeană”

Proiectul marca #jcicraiova “Ești Parte din Familia Europeană!” a ajuns la etapa a II-a. Este runda cea mai dinamică fiindcă va trebui să-ți folosești creativitatea și aparatul foto sau telefonul mobil și să ne convingi că și tu faci parte din familia europeană!

Cum participi la concurs?
Răspunzi la întrebarea „Ce înseamnă pentru tine a fi parte din familia europeană?”. Răspunsul trebuie să vină sub forma unei fotografii realizată de tine care reprezintă expresia unor valori sau simboluri europene. Dacă ai participat la evenimentul de pe 9 mai organizat de JCI Craiova, atunci cu siguranță vei găsi un sprijin foarte mare și o sursă de inspirație în materialele informative primite.
Arată-ne ce înseamnă pentru tine instituțiile Uniunii Europene, în ce fel îți influențează viața de zi cu zi, ce impact au instituțiile Uniunii Europene pentru societatea/comunitatea românească și în ce fel ne sprijină aceste instituții în afilierea cu valori comune precum pacea, solidaritatea sau unitatea.

Fii creativ/ă și convinge-ne că știi să faci parte din familia europeană!

Câteva reguli de participare și detalii tehnice legate de formatul pozei pe care ne-o trimiți:
• Trebuie să ai minim 18 ani împliniți pentru a candida la MARELE PREMIU (vei citi mai jos care e acela) – maxim 30 de ani; Dacă nu candidezi pentru MARELE PREMIU, atunci nu e necesar să ai 18 ani împliniți.
• Rezoluție foto transmisă : minim 10 megapixeli;
• Mărime fișier foto transmisă: maxim 10 megabiti;
• Fără editari excesive și foto – manipulare (spre exemplu, colaje de poze suprapuse);
• Se acceptă editări basic (corecție expunere, culoare, re-încadrare, eliminare elemente minore din cadru);
• Fotografia poate fi acceptată și ne-editată;
• Fotografia să fie realizată în județul în care locuiești
• Se acceptă maxim 1 poză de persoană

Iată regulile de transmitere a fotografiei:
• Trimite-ne fotografia DOAR prin e-mail, în perioada 11 mai – 21 mai, ora 23:59, pe adresa contact@jcicraiova.ro, în subiectul e-mailului vei scrie: pentru concursul de fotografie.
• Trimite poza însoțită de un titlu pe care îl consideri potrivit.
• Trimite e-mailul însoțit de următoarele date: numele și prenumele tău, vârsta, numărul de telefon, localitatea și județul în care locuiești.

Etapa 2: realizată de un juriu format din membri JCI Craiova și reprezentanți ai asociațiilor partenere ale proiectului. Etapa 2 va debuta cu zilele de 22.05.2018 și 23.05.2018, când membrii juriului vor selecta 10 fotografii câștigătoare, în baza a 3 criterii prestabilite, anunțate mai jos, aplicații care respectă tema impusă prin concurs, pozele cu punctajul cumulat cel mai mare.

Pe 24.05.2018 vor fi anunțați câstigătorii. Autorii celor mai bine punctate 10 fotografii vor fi premiați pe data de 25.05.2018, în holul Teatrului Colibri din Craiova.

Premiile sunt următoarele: expunerea într-o galerie foto, a celor 10 poze câștigătoare, în holul principal al Teatrului Colibri din Craiova, în perioada 25.05.2018 – 31.05.2018 spre vizionarea publicului; materiale informative despre Uniunea Europeană (UE); 2 din cele 10 persoane cu punctajul acumulat cel mai mai mare, vor primi MARELE PREMIU – bilete pentru vara aceasta la un festival de muzică electrizant! (ați ghicit despre ce festival e vorba?)

Juriul va ține cont de următoarele 3 criterii pentru selectarea celor mai bune 10 fotografii:
1. Relevanța fotografiei capturate pentru tema propusă – 5pct (punctaj maxim): Participanții răspund la întrebarea „Ce înseamnă pentru tine a fi parte din familia europeană?” printr-o captură foto realizată de ei în concordanță cu tema sugerată de întrebare: identitate europeană comună, valori și principii europene comune, simboluri întâlnite în cadrul UE, drepturi și libertăți comune dar, mai ales, elemente din societate care se pot raporta la UE, modalități de implicare în viața comunității etc.
2. Originalitatea fotografiei capturate – 5pct: Participanții la concurs nu preiau poze de pe internet sau din alte surse neatribuite lor integral. Se verifică de către juriu dacă poza este preluată de pe internet. Dacă se constată plagierea pozei, participantul este descalificat.
3. Elemente de inovare și noutate – 3pct: Sunt apreciate îndeosebi pozele care evidențiază că participantul a înțeles ce înseamnă o familie europeană comună la nivelul UE.
Autorii celor mai bine punctate 10 fotografii capturate vor fi premiați. În cazul unor punctaje egale, departajarea se va realiza pe baza punctajului obţinut la primul criteriu – Relevanța fotografiei capturate pentru tema propusă.

Concursul este organizat de #JCICraiova, cu sprijinul celor de la Europe Direct Sudul OltenieiUniunea Studenților din România (USR)ASFEAAAsociaţia Tinerii 3DEB High-Rizers – AIESEC Craiova, Cercetașii României – Craiova

Eveniment desfăşurat în cadrul proiectului „Promotori pentru democraţie europeană (ediţia a IV-a), desfăşurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC). Acest proiect îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene, cu scopul de a informa organizaţiile de tineret din România cu privire la rolul și modul de funcționare a instituțiilor Uniunii Europene, promovarea importanței democrației parlamentare europene și a participării democratice.”

Vă dorim succes, inspirație și, nu uitați, fiți creativi!

Persoană de contact:
Andra Bistriceanu;
contact@jcicraiova.roNavigare articole

«

»