SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI SĂRBĂTORITĂ LA CRAIOVA PRIN TRADIȚIONALUL EVENIMENT JCI CYCLING DAY!

În fiecare primăvară, în cea de-a treia săptămână a lunii mai (14-20 mai) se organizează în întreaga țară ”Săptămâna Națională a Voluntariatului”, un eveniment național anual menit să mobilizeze cât mai multe organizații și cât mai mulți voluntari.

Săptămâna Națională a Voluntariatului reprezintă o demonstrație și o sursă de inspirație privind puterea noastră, a tuturor, de a colabora pentru o schimbare pozitivă în comunitate, o oportunitate pentru organizații de a implementa idei de schimbare sau de a celebra public programele de voluntariat, sub umbrela unui eveniment național, o oglindă a diversității oamenilor, organizațiilor, cauzelor și activităților din sfera voluntariatului.

Pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității, organizația JCI Craiova desfășoară pe 19 mai, sub egida Săptămânii Naționale a Voluntariatului, cea de-a doua ediție a evenimentului JCI Cycling Day din anul 2018.

Craiovenii, iubitori de ciclism, sunt așteptați pentru a sărbători această săptămână printr-o tură stradală cu bicicleta, sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 10:30, cu plecare din Parcul ”Nicolae Romanescu”. Evenimentul este integrat în cadrul unui program mai amplu de promovare a activității fizice pentru un viitor mai sănătos: “Craiova pe biciclete”.

Ne propunem să atragem atenția cetățenilor asupra importanței sportului, promovând un stil de viață sănătos ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Proiectul este dedicat cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg si a presei de nevoia utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi ca o alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală. Totodată, tragem un semnal de alarmă participanților din trafic cu privire la siguranta bicicliștilor, dorindu-ne să promovăm mersul pe bicicletă, reducând în acelasi timp gradul de poluare citadină.

 Acţiunea constă într-o plimbare pe biciclete având următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument)– Bld N. Romanescu – Str. Corneliu Coposu – Str. Ana Ipatescu – Str. Caracal – Str. Henri Coanda – Str. Calea Bucuresti – Bld. Decebal – Bld. Dacia – Bld. Carol I – Pasaj Universitate – Str. C.D. Fortunescu – Str. Simion Barnutiu – Calea Unirii – Bld N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectand prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot inchiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu.

Detalii despre edițiile precedente ale marșului biciclistilor craioveni pot fi găsite pe site-ul www.jcicraiova.ro și pe pagina de facebook JCI Craiova https://www.facebook.com/jcicraiova.

Evenimentul din aprilie îl găsiți aici:  https://www.facebook.com/events/431326747313631/

Inițiativa este susținută de către Asociatia Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, Evobrand, Mercur Center, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret – Dolj și Crucea Roșie- filiala Craiova.Navigare articole

«

»