NICI DE ACEASTA DATA NU NE-A ZAMBIT SOARTA!

Dupa ce s-au impus scor 29-25 in Danemarca, pe terenul celor de la Randers, handbalistele au terminat grupa A cu 8 puncte, la egalitate de puncte cu Brest, ocupând pozitia a doua din cauza golaverajului din meciurile directe. Astfel, oltencele au fost repartizate in urna B din punct de vedere valoric pentru tragerea la sorti a sferturilor de finala. La Viena, acolo unde marti a avut loc tragerea la sorti, Craiova nu a avut chiar mult noroc, picand in urmatoarea faza a competiției cu rusoaicele de la Lada Togliatti. Sferturile de finala se vor disputa in dubla mansa, turul fiind programat in Banie, pe 3 martie, cu incepere de la ora 18:00, in timp ce returul va fi peste o săptămână, in Rusia. Chiar daca rusoaicele pornesc favorite, oltencele pot continua minunile din grupa, iar victoria, cel putin pe teren propriu, nu ar trebui sa ne surprindă. Uitandu-ne peste statisticile celor doua echipe, de la începutul anului 2017 si pana in prezent, amândouă au cate 9 infrangeri, Craiova mai avand in plus si 3 rezultate de egalitate.
Lada a castigat grupa B, acolo unde a intalnit echipele Vipers Kristiansand (Norvegia), Issy Paris (Franta) si FC Copenhaga (Danemarca), pierzand doar returul din Norvegia.
In campionatul intern, Lada se lupta pentru suprematie cu Rostov Don, echipa ce in momentul de fata ocupa prima poziție.
In lotul rusoaicelor se afla multe jucatoare din Nationala lui Trefilov. Daria Dmitrieva- centrul echipei Rusiei este golghetera competiției cu 46 de reusite. De asemenea, la Lada mai activeaza si portarita Elena Utkina, cat si interul stanga Polina Vedekina.
Lada are in palmares 3 trofee cucerite. In 2012 si 2014 a castigat Cupa EHF, iar in 2002 Cupa Cupelor. Trofeele din 2002 si 2012 le-a obtinut dupa ce in finala s-a impus in fata romancelor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, respectiv HC Zalau.
Cealaltă reprezentanta a Romaniei, HC Zalau a avut putin mai mult noroc la tragerea la sorti, intalnind echipa turca Kastamonu. Daca cele doua echipe românești vor reusi sa treaca de sferturi, acestea se vor intalni in semifinaleNavigare articole

«

»