ILUZII SI DEZILUZII

Craiova traieste supliciul firesc dupa ce s-a vazut mult prea devreme campioana, ignorandu-si pe alocuri neputinta. A fost si de data aceasta un experiment nereusit. Rezultatul, ca de obicei, il putem include in categoria dezastrelor.

IN SPATELE VORBELOR

Desi au declarat mereu ca nu vor dezerta pana la final si ca matematica, materia obligatorie in fotbal, ii va ajuta sa isi mentina vii sperantele la titlu, Craiova “a reusit” sa puna intre ea si CFR 11 puncte cu fix 2 etape inainte de final. Si iata cum matematica o contrzice, spulberand orice iluzie, caci titlul nu mai poate fi cucerit nici printr-o minune.

FOTBALUL NU ESTE BANC!

Nu poti sa iesi in evidenta cand locul tau este in mediocritate! Nu poti spera la izbanda cand pacalesti fotbalul! Pentru ca va veni si el sa iti râdă in fata fix cand iti este viata mai draga! I-a râs Craiovei dupa victoriile epice cu CFR si FCSB cu patru infrangeri la rand. Sunt ruinati cu totii. S-au ruinat odata cu toate speranțele sudului, mari, ca de fiecare data. Dar vine finala Cupei! Si ultima impresie va mai conta. Sau poate ca nu!
Desi dupa un sezon cu ratari, catastrofe si bâjbâieli, cu patru antrenori si cu mult haos, trofeul nu ar mai indulci situatia si nici nu ar mai induiosa publicul (de altfel, aproape de revenirea pe stadioane), ci doar ar pune pe masa biletele pentru Europa.
SI CE FACEM CU ELE?
Dar, pe cat de mica si neinitiata a fost Craiova anul trecut in competitia externa, ne este greu sa ne gandim cam cat de rau ar putea arata acum, cand nu mai este pe val nici cand le are adeversare pe Clinceni sau Sepsi.
Ba din contra, se preda in fata lor si spulbera vis dupa vis, neintelegand nici ea daca este cu adevărat o formatie valoroasa, care are argumente solide ce o propun sa lupte pentru titlu sau, mai degraba, o echipa superficiala, orgolioasa si limitata.
ORI LA BAL, ORI LA SPITAL
Ultimul test al lui Ouzounidis (venit sa propulseze echipa cat mai sus in clasament, dar vazut, iata, cu ea pe tobogan) si al multor alti băieți va fi probabil finala de Cupa, iar in cazul esecului, fără doar si poate vor cadea capete la Craiova. Pentru ca aici nimeni nu accepta sa te lupti ca o corabie pe uscat si sa te spargi (uneori in figuri) intr-o infinitate de cioburi, mergând din greseala in greseala.
Asteptam ziua de sambata si poate vom avea si motive de sarbatoare. In caz contrar putem sa (mai) bifam un sezon ratat! Al catelea? Nici noi nu mai stim…
Foto: Universitatea Craiova
Maria Olteanu


Navigare articole

«

»