FOTBAL: OM RANI(T) ORGOLIUL OLTENESC

Stiinta a pornit cu mult entuziasm in deplasarea de la Cluj, odihnita dupa pauza competitionala, dar totodata decimata, cateva piese importante din angrenajul echipei neputand sa intre in planurile lui Piturca.

CFR a venit si ea dupa doua esecuri la rand, insa, in fata propriilor fani, nu si-a mai permis pasi gresiti sau jumatati de masura, miza punctelor fiind uriasa in lupta pentru suprematie.

Craiova a intrat mai bine in joc, a fost mai creativa si mai insistenta, in primele minute de joc clujenii fiind tinuti in corzi si departe de poarta lui Pigliacelli. In ciuda posesiei superioare, oltenii nu au amenintat nici ei buturile lui Arlauskis, au controlat mijlocul si au stralucit de cateva ori in benzi.

Calculele s-au schimbat la capatul primei jumatati de ora, iar ardelenii, impinsi de la spate si de public, au preluat initiativa, venind la timona partidei. Craiova a tremurat aproape la fiecare incursiune a gazdelor, dar, pana la pauza, tabela din Gruia nu a suferit modificări.

Repriza secunda a inceput la fel cum s-a terminat prima, cu CFR la conducere si cu Universitatea presata si inghesuita in propria jumatate. Oltenii au dat mici semne de revenire, dar ardelenii au fost mai iuti si mai precisi, iar Traore, cu ajutor de la Acka, copia nefasta a lui Donkor, a ruinat sperantele craiovenilor, deschizand conturile cu 20 de minute inainte de final.

Stiinta nu a avut reactie si nici puterea de a intoarce scorul, iar jocul a continuat sa curga spre poarta lui Pigliacelli, 8 minute mai tarziu, Omrani, consemnand diferenta din iarba si pe tabela.

Craiova nu a reusit golul de onoare, gafaind pana la ultimul fluier, in fata unui CFR fara de greseala in mitanul secund, care se impune meritat si muncit, la capatul unui meci in care a contat in marea majoritate a timpului.

Cu o prestatie stearsa si pe alocuri penibila, Craiova pleaca de la Cluj fara sa cucereasca Ardealul, cu doza de dezamagire luata de pe terenul campioanei, iar mai presus de scor, evolutia ingrijoreaza.

Piturca trebuie sa sune remontada si sa ii resusciteze din mers pe ai lui, pentru ca nu este timp de regrete si de sters lacrimi. In trenul pentru campionat acum se urca, iar in aceasta seara Craiova nu a fost in gara cand CFR-ul a continuat marsul spre titlu.

Foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»