FOTBAL: FACURAM SHOW SI IN COPOU!

Universitatea Craiova a avut parte de o saptamana dificila, cu trei deplasari lungi si grele, terminand turneul la Iasi, in fata echipei olteanului Flavius Stoican. Cu un moral excelent dupa victoriile mari contra celor de la Astra Giurgiu si Turnu Magurele, baietii lui Mangia s-au deplasat in Moldova cu gandul la victorie si la punctele puse in joc, insa precauti, pentru a nu lasa loc de surprize. De-a lungul timpului, Craiova a fost echipa ce a reusit sa resusciteze formatiile aflate in pragul colapsului, insa aceasta veche obisnuinta a fost aseara data uitarii.

Dupa primele minute de tatonari, fotbalul romanesc a ramas incremenit la finalul unei faze greu de privit. Laurentiu Rus l-a zdrobit pe “Țântă” Mihaila, pustiul de doar 18 ani cazand inconstient la pamant. Ce a urmat, a fost categoric impresionant, iar zicala “Viata bate filmul” parca se citea si mai mult pe buzele moldovenilor si oltenilor prezenti la meci. Filmul a continuat cu imagini cutremurătoare, cu Vali zacand aproape de mijlocul terenului, cu trei ambulante lipsite de reactie, cu toti jucatorii roind in jurul olteanului. La aproape 30 de metri distanta de acel furnicar, o imagine zdrobitoare, cu “Motorino” Martic, in genunchi, inecat in propriile lacrimi si incremenit in durere, rugandu-se pentru sanatatea mai tanarului sau coleg.

Craiova, marcata evident de accidentul produs, cu gandul la Mihaila care zacea in ambulanta de la marginea terenului, nu a mai avut reactie, nereusind sa speculeze avantajul numeric din teren.

Pauza s-a dovedit a fi insa restartul oltenilor, de la vestiare baietii lui Mangia iesind mult mai motivati, rautatea si dorinta lor dand roade doua minute mai tarziu. Mateiu l-a executat cu capul pe Rusu, Stiinta dezmortind tabela din Copou. Continuarea a fost oarecum fireasca, cinci minute mai tarziu, Mitrita punctand si el din exteriorul careului. Oltenii s-au intrecut in ocazii, insa scorul final avea sa fie stabilit de Elvir Koljic, bosniacul marcand simplu dintr-o pasa fina primita de la capitanul Mitrita, cel din urma arantandu-si altruismul.

S-a terminat 3-0, o noua victorie la scor de neprezentare pentru alb-albastri, care parca prind aripi din ce in ce mai mari, adversarii dovedindu-se a fi din ce in ce mai neamenintatori. Stiinta ramane cocotata pe pozitia a doua si isi asteapta urmatoarea victima: Sfantu Gheorghe vine vineri in Banie!

Sursa foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»