FOTBAL: CLUJUL STRICA SARBATOAREA DIN BANIE SI PLEACA IN GRUIA CU TROFEUL!

O regiune cu sperante si incredere. Un trofeu, primul adus pe noul stadion si o echipa cu multe schimbari in primul 11.
O Peluza Nord la fel ca anul trecut, spontana si spectaculoasa.
Craiova a reusit in aceasta vara sa mute eficient pe piata transferurilor. Si-a umplut conturile dupa plecarile lui Baluta si Gustavo si a lasat evident, goluri in teren, dar pe care, Mister si conducerea promit sa le acopere cat mai repede.
Craiova a aratat bine, si-a creat ocazii, a jucat inteligent, insa teoria fotbalului i-a dat din nou calculele peste cap: fotbalul se joaca pe goluri, ci nu pe ocazii.
La polul opus, Clujul nu a parut nici ea mai coapta, mici neintelegeri in teren fiind de ambele parti, caci asa este de fiecare data in primul meci dupa o pauza de cateva luni. Ardelenii au atacat cu entuziasmul tineretii lui Iordanescu, in timp ce oltenii au avut de partea lor un stadion plin de iubire.
Noii veniti, Pigliacelli si Cicaldau, au jucat bine, cel putin Mirko dandu-ne speranta ca va tine poarta Stiintei mult timp intacta.
In primele 15 minute cele doua echipe s-au tatonat, insa dupa primul sfert de ora puteam sa avem deja doua goluri. Prima data Mailat i-a incercat reflexele lui Pigliacelli, ca apoi sclipirea de moment a lui Arlauskis sa nu declaneseze nebunie in Banie. Mitrita a dat peste cap defensiva ardeleana, a driblat tot ce i-a iesit in cale, insa s-a lovit de zidul numit Arlauskis, colegul Cicaldau reusind sa termine faza cu oftatul Olteniei. Pana la pauza nu s-a mai intamplat nimic, cu totii asteptand mutarile decisive din partea a doua a meciului.
Craiova a scazut ritmul, iar Clujul numai bara a nimerit-o. Cand deja toti se gandeau la loviturile de departajare, Razvan Popa a comis-o in careu, punand feroviarii la punctul cu var. Culio l-a executat pe Pigliacelii, iar cu 10 minute inainte de final, Clujul era deja cu o mana pe trofeu. Craiova s-a trezit din pumni, iar ultimele minute au reprezentat un asediu la poarta lui Arlauskis.
Nu s-a mai intamplat nimic, iar Clujul a incins hora bucuriei la centru terenului, chiar in fata oltenilor, dezamagiti dupa acest rezultat. Ardelenii pleaca in Gruia cu trofeul, in timp ce oltenii trebuie sa stranga randurile, caci sunt obligati sa castige si sa ofere spectacol unui stadion ce se anunta din nou plin, luni, in prima etapa, contra celor de la Politehnica Iasi.

Sursa foto: Libertatea

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»