CRAIOVA ȘI PĂPUȘILE EI DE POVESTE!

Fantezia si dinamismul, culoarea si emotia, arta si suspansul, toate vor crea simbioza celor 8 zile unice, petrecute in Cetatea Baniei, într-o saptamana ce se anunta a fi una memorabilă, dedicata atat celor mici, cat si celor ce au invatat sa ramana pe viata copii. Puritatea si entuziasmul vor face si ele parte din visul creionat in perioada 25 august-1 septembrie in Craiova, pe strazile orasului, in parcuri, dar si in suflet.
Este vorba despre Puppets Occupy Street, despre festivalul ce a starnit multe emotii si bucurii, despre festivalul ce a smuls un zambet de la oamenii ce sunt cufundati in realitatea prea dura a vietii cotidiene, despre festivalul ce a uimit in fiecare an sute de copii. Organizatorii promit ca si editia din acest an se va ridica la nivelul asteptarilor, va fi mai vesela si mai colorata, mai spectaculoasa si mai interesanta.
“Earth Edition” caci asa se numeste in 2018, va fi o editie unica, ce va avea nu mai putin de 400 de evenimente, desfasurate concomitent in 21 de spații din oras. Artisti din peste 17 tari vor fi si ei prezenti la sărbătoarea papusilor din inima sudului, completand frumusetea unica a evenimentului ajuns in acest an la cea de-a cincea editie.
Zilele de festival vor fi pline de adrenalina, entuziasm si voie buna, caci dimineata copiii sunt asteptati la diferite ateliere, iar seara la spectacole. Editia va debuta sâmbătă seara, incepand cu ora 21:00, cu parada papusilor, urmand ca de duminica orasul sa fie decorat in haine de sarbatoare, actantii facandu-si simtita prezenta in parcuri si cartiere.
Voluntarii JCI Craiova vor face parte si in acest an din echipa de organizare a festivalului, acestia ajungând astfel la al treilea an de colaborare cu Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri. Este impresionant de asemenea entuziasmul starnit in mijlocul lor, caci daca la inceput de drum, acum fix trei ani, erau angrenati numai 20 de voluntari, evenimentul a creat in ultimii doi ani o emulatie fantastica, borna ajungand la 40.
Bucuria si incredera dobandita in urma ultimelor editii este motorul ce pune in miscare uriasul angrenaj de desfășurare al festivalului, acesta asigurand publicului acces la educație prin teatrul de animație, urmarind de asemenea să dezvolte schimburile interculturale între Craiova și alte orașe ale lumii, atragand noi categorii de public din diverse medii culturale.
Se anunta 8 zile de vis la Craiova, cu multa magie, muzica, culoare si … cu multe, multe papusi! Ia-ti piticul si hai sa ii arati ce inseamna frumosul! Noi te vom astepta ca de fiecare data cu bratele deschise.

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»