“PEDALA ÎN BĂNIE” AJUNSA LA CEA DE-A DOUA EDITIE

„Pedală în Bănie“ este primul concurs de MTB organizat în Craiova, o inițiativă lansată în 2018, care promite să devină tradiție.
Prin acest eveniment, dorim să promovăm orașul Craiova și frumusețea zonelor care îl înconjoară, precum și experiența sportivă inegalabilă pe care o oferă mountain biking-ul.

Concursul este organizat de Asociația Sportivă „Ride Racing Team Ciclism“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Asociația Clubul Sportiv „Dau Pedală“ și JCI Craiova și cu susținerea sponsorilor noștri generoși: RideShop.ro, Sprint Sports, Decathlon, CEZ Vânzare, Merida Bikes, Restaurant Hanul Doctorului, Taifi Consulting, Top Gel, Terra Bisco cu 4×4 Biscuiți de Teren, MSI Premium Cars, Ursus Breweries, B-life Botanicals, 3D Ideal Art, Catwalk Salon, Rodali Cargo, Farmaplant, ATM Truck Service, Inspire Cinema, Electroputere Parc Craiova, Faurecia.

S-au alăturat, ca parteneri media: Kiss FM (www.kissfm.ro), Lupa (www.lupamea.ro), TV Oltenia (www.facebook.com/Oltenia-TV-538796823276478), Jurnalul Olteniei (www.jurnalulolteniei.ro) și Freerider (www.freerider.ro).

STARTUL va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2019, la Sala Polivalentă Craiova (bulevardul Ilie Balaci, nr. 32), după următorul program:
• 8.00 – 9.15: Sesiune de înscriere și confirmări
• 9.30: Ședința tehnică
• 10.00: Start Cursa Maraton 46 km
• 10.30: Start Cursa Race 24 km

Aici regăsiți LINKURI CĂTRE HĂRȚILE TRASEELOR:
Cursa Race 24 km -> https://www.bikemap.net/en/r/4920127/
Cursa Maraton 46 km -> https://www.bikemap.net/en/r/4957221/

PACHETUL DE START se ridică de la biroul de înscrieri – sediul Asociației Sportive „Ride Racing Team Ciclism“ Craiova (str. Sărarilor, nr. 19, în incinta magazinului RideShop) sau de la punctul de înscriere-confirmare de la Sala Polivalentă Craiova (pentru participanții care se înscriu în ziua concursului) și conține:
• numărul de concurs
• tricou „Pedală în Bănie“ (pentru primii 150 de înscriși)
• baton energizant sau gel energizant
• 4×4 Biscuiți de Teren, de la Terra Bisco
• sticker cu evenimentul.

ÎNSCRIEREA se poate face:
• La sediul Asociației Sportive „Ride Racing Team Ciclism“ Craiova (str. Sărarilor, nr. 19, în incinta magazinului RideShop). Telefon de contact: 0765.441.446
• În ziua startului, la Sala Polivalentă Craiova, în intervalul orar 8.00 – 9.15
• Online: până la data de 3 iunie 2019
Ne pare rău, înscierile online s-au încheiat!

Pentru verificarea confirmării de înscriere, regăsiți lista mai jos, cu mențiunea că aceasta se actualizează la fiecare 24 de ore:

https://mega.nz/#!9650gaCa!K9V7ikS6VosmhCDNvFM5AyOmjyozLvr752WiWHhmt3o

Participarea este posibilă pe proprie răspundere. Este obligatorie completarea Anexei 1.
Participanții cu vârsta între 14 și 17 ani vor putea participa doar cu acordul unui tutore, prezent la înscriere/ validare sau pe baza unui acord scris și semnat de către părinți. În acest caz, este obligatorie completarea Anexei 1 și a Anexei 2.

Anexa 1
https://mega.nz/#!5qIQkIYa!opV09vpgiKMfhlrE8ECWhTEd_1LxmARnuSS-QXpJ0X8

Anexa2
https://mega.nz/#!kzBFlQZZ!BtrS4Qsj3H9aiUbayoV5LpIhyukXQvgvd9J7Azrixzk

VÂRSTA pentru stabilirea categoriei se consideră calculând diferența între anul curent și anul de naștere al concurentului, indiferent de luna sau data nașterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2019 – 1989 = 30 ani!

CONDIȚII DE PARTICIPARE:
Competiția este deschisă oricărui iubitor de sport și mișcare în natură. Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel corespunzător de antrenament și un bagaj de cunoștințe tehnice specifice.
Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie să aibă acceptul scris și semnat al părinților sau al tutorelui legal, Anexa 2, pe formularul de înscriere și pe declarația de responsabilitate, Anexa 1. Participanții își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs, furnizat de organizatori. Orice participant trebuie să respecte regulile competiției și trebuie să urmeze indicațiile oferite de organizatori.

TAXA DE ÎNSCRIERE:
Pentru o mai bună desfășurare și cronometrare, în acest an am decis să introducem o taxă de înscriere, după cum urmează:
• 20 lei până la data de 3 iunie 2019, data la care se închid înscrierile online
• 40 lei în situația înscrierii și achitării în ziua concursului, la fața locului (Sala Polivalentă Craiova, 8 iunie 2019, sesiune înscriere și confirmări, orele 8.00 – 9.15)
Nu se achită taxă de către participanții cu vârste sub 18 ani!

Această grilă de taxare are ca scop încurajarea înscrierii din timp, totul pentru a putea oferi un nivel de organizare cât mai ridicat. Este un mare ajutor pentru echipa de organizare să cunoască din timp numărul concurenților, pentru realizarea și pregătirea materialelor necesare (ex. tricouri pentru pachetul de start, numere de concurs etc).

Taxa se poate achita:
• la sediul Asociației Sportive „Ride Racing Team Ciclism“ Craiova (str. Sărarilor, nr. 19, în incinta magazinului RideShop)
• prin virament/depunere în contul asociației
Ride Racing Team Ciclism Craiova
CIF 39226136
IBAN: RO86INGB0000999907883232
Banca: ING
Sucursala Craiova Calea București
După achitare, vă rugăm să confirmați plata la adresa de e-mail office@rideshop.ro

FESTIVITATE DE PREMIERE:
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 8 iunie 2019, în jurul orei 15:30, la Sala Polivalentă Craiova.

ANULĂRI:
Dacă evenimentul este anulat din motive de forță majoră, participanții nu vor beneficia de compensații pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:
Fiecare participant care ia parte la competiție este responsabil pentru propria securitate și siguranță.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, inconveniente cauzate de anulare, întârziere sau modificarea traseelor, care pot surveni în timpul desfășurării evenimentului.
Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declarație de responsabilitate, prin care își asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment și orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETIȚIEI:
Evenimentul este o competiție outdoor. Traseul este neamenajat și neprotejat, prin pădure. Toate acestea necesită experiență și cunoștințe speciale, cum ar fi:
– fiecare participant să aibă cel puțin o experiență generală despre concursurile de biciclete, din punct de vedere al condiției fizice;
– fiecare participant să aibă cunoștințe tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat, prin pădure;
– fiecare participant să aibă un bun simț al direcției pe teren, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă;
– fiecare participant să dea dovadă de fairplay și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o cere;
– fiecare participant ar trebui să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că, oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competițiilor, mediul și condițiile în care se desfășoară acestea;
– fiecare participant trebuie să știe că niciun premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:
– bicicletă în stare bună de funcționare;
– cască de protecție;
– număr cu cip (furnizat de organizatori).
Lipsa oricăruia dintre aceste articole duce la descalificare!

NUMERE DE CONCURS:
Numărul de concurs va fi primit după ce participantul a completat și a semnat formularul de înscriere, declarația de responsabilitate.
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei, în loc vizibil, și trebuie să fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nicio formă înainte sau în timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.

VALIDARE / ȘEDINȚĂ TEHNICĂ / START:
Ședința tehnică va avea loc în ziua cursei.
Verificarea materialelor va începe cu 30 de minute înainte de start, moment în care se vor transmite și eventualele noutăți și modificări apărute.

LIMITA DE TIMP:
Cursa Race 24 km – termen limită 2h:45min;
Cursa Maraton 46 km – termen limită 4h:30min.

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:
Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri excepționale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă va cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare), pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătură pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție făcând cazurile grave, care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:
Cronometrajul se poate face în sistemul electronic și este asigurat de Cronometrare.ro pentru cursele: Race; Maraton.

CLASAMENTE / PREMII:
Clasamentele vor fi întocmite pe următoarele categorii:
General Cursa Maraton
General Cursa Race
Cursa Maraton 46 km: 18-29 , 30-39, 40+ masculin,
și 18+ feminin
Cursa Race 24 km: 14-17, 18-29 , 30-39, 40-49, 50+ masculin și
14-17, 18-29 , 30-39, 40+ feminin

Se vor acorda premii primilor trei clasați la fiecare categorie, constând în diplomă, medalie și premiile din partea sponsorilor.

CONSERVAREA NATURII:
Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:
Suporterii pot susține orice competitor, cu condiția să respecte regulile de conduită, indicațiile autorităților și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseelor, nu este permis niciun ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepție făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii, pe lângă băuturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizatori, pot primi și alte alimente, lichide.

PENALIZĂRI:
Următoarele acțiuni atrag descalificarea:
– scurtarea traseului;
– doping;
– nerespectarea mediului înconjurător;
– modificarea numărului de concurs;
– nerespectarea regulilor competiției;
– comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane;
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu.

CONTESTAȚII:
Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestația se va depune la biroul de informații, în scris, la 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii.
Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 de minute.
Prin înscriere și participare, fiecare participant confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile de participare și aceste reguli, își asumă riscurile participării la competiția MTB „Pedala în Banie” și este responsabil pentru propriile acțiuni, care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante, precum: trafic, condiții meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.

MODIFICĂRI:
Echipa de organizare își rezervă dreptul de schimbare în detaliu a regulilor și a modului de desfășurare a competiției, până la data de 8 iunie 2019. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet a evenimentului / notificări prin e-mail / pagina de Facebook a evenimentului.Navigare articole

«

»