1948-2018! LA MULTI ANI, STIINTA!

70 de ani de Stiinta. 70 de ani prea frumosi si prea grei. 70 de ani cu de toate, cu lacrimi si zambete, cu emotii si sperante, cu dezamagiri si aspiratii. 70 de ani in care am invatat sa ramanem uniti indiferent de obstacole. 70 de ani in care am invatat sa ridicam capul din pamant indiferent de cat de mare este necazul. 70 de ani in care am invatat sa IUBIM. Fara granite, obligatii sau influente. Sa iubim pentru ca asa simtim. 70 de ani ce ne obliga sa tinem steagul sus, sa continuam sa scriem cu aceeasi maiestrie rezultatele trecutului, dar in nuantele prezentului. 70 de ani in care ne-am incapatanat sa credem si sa luptam. 70 de ani in care nimeni nu a avut voie sa ne fure entuziasmul. 70 de ani in jurul unei echipe nascuta pentru a genera tumult si pasiune. 70 de ani, zbucium, necazuri, apasari, impliniri, bucurii, trofee. 70 de ani in care un oras si o regiune au trait din dragoste pentru Stiinta. 70 de ani de pasiune dusa la extrem. 70 de ani in care Ea a reusit sa isi puna in miscare uriasul angrenaj de emotie. 70 de ani in care nimeni nu a crezut in miracole, ci numai in echipa. 70 de ani impartiti in tur si retur, in ani de glorie si ani de tristete. 70 de ani in care am trait din amintirile bunicilor si din povestile tatilor nostri. 70 de ani in care inima sudului nu a incetat sa bata nicio clipa, chiar daca a fost ranita. 70 de ani in care cu totii ne-am imbolnavit de febra alb-albastra. 70 de ani de cand Stiinta este primul cuvant rostit dimineata si ultimul soptit seara. 70 de ani de Stiinta, de cand ea este pulsul acestei regiuni, amintirea de ieri, starea de spirit de azi si speranta de care ne agatam toti pentru maine. 70 de ani intr-o umbra tacuta a trecutului, 70 de ani in care am suferit si am pierdut, dar in care nu am uitat sa ne ridicam, sa ne aflam intr-o falfaire permanenta de aripi albe si albastre, intr-un perpetuu zbor.

70 de ani de poveste, 70 de ani de lacrimi si zambete asternute intr-o carte a timpului. 70 de ani in care Stiinta a crescut sub aripa capitanului ei, 70 de ani in care toata Oltenia si-a cantat la unison iubirea pentru ea. 70 de ani in care am vazut cat de subtire poate fi granite dintre agonie si extaz.

De la Universitatea din 1974, de la stangul lui Oblemenco, de la acele lacrimi de bucurie varsate la Ploiesti in acea seara calduroasa de vara, de la pasiunea noastra ce a prins aripi intr-o noapte de carnaval, de la o Oltenie rupta din cel mai frumos basm si pana la echipa ce dezlantuia o pasiune pe care oricare alta echipa nu reusise sa o starneasca pana atunci, la un stadion Central neincapator pentru a gazdui toata dragostea Olteniei, patimasii cu sange alb-albastru in vene au construit o temelie solida, o poveste cu eroi, un vis ce a prins aripi.

Pe acea temelie creste acum noua si totodata vechea noastra Stiinta, o echipa ce a reusit sa se reinventeze si sa renasca din propria cenusa atunci cand toti o vedeau deja moarta. Acea poveste este cea care se bucura de eroi, de Oblemenco, Stefanescu, Balaci sau Mitrita, Bancu si Baluta, de oltenii ce au trait si au murit pentru Stiinta si de tinerii nascuti in sudul tarii ce au invatat inca de mici ce inseamna Stiinta pentru aceasta regiune atat de insetata de performanta. Visul nostru a prins aripi recent, pe 27 mai, intr-o noapte in care provincia a invadat cu iubire Capitala, reusind prin stradanie si devotement sa aduca acasa un nou trofeu, primul dupa 25 de ani prea grei si prea nedrepti.

70 de ani de Stiinta, o viata dedicata ei. 70 de ani de Stiinta si o viata in care vom canta si vom suferi pentru ea. 70 de ani de cand Stiinta ne ofera tot: SPERANTA, INCREDERE, DRAGOSTE, MULTUMIRE. 70 de ani in care am învațat ca Stiinta noastra este mai mult decat o echipa de fotbal! Este ceva ce face parte din noi, este ceva ce ne face sa plangem si sa zambim in acelasi timp! Ii multumim din inima ca exista si ca ne înfrumusețeaza viata prin farmecul ei ametitor!

Sa ne traiesti la fel de tanara si de spontana, Stiinta!

Sursa foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»