JCI Romania, semnatara a Declaratiei de la Leipzig, alaturi de 126 organizatii

În perioada 24 – 29 noiembrie a avut loc în Leipzig, Germania – Congresul Mondial Junior Chamber International (JCI) 2014 cu tema “Libertate. Pasiune. Schimbare”- care a reunit 4500 de delegații din 127 de țări. Evenimentul a marcat totodată și 25 de ani de la prăbușirea zidului Berlinului.

JCI România, prin proiectele naționale, dar și prin prezența în forumurile internaționale, își dorește promovarea țării noastre și încurajarea spiritului antreprenorial, încă din școală. Având acestea în vedere, președintele 2014 Stelian Burduhos, s-a aflat printre cei 127 președinți de organizații, semnatari ai Declarației de la Leipzig rezultată în urma forumurilor de discuții din cadrul evenimentului. Aceasta lansează un apel către liderii locali, naționali și globali de a acționa în favoarea eliminării șomajului în rândul tinerilor, a colaborării între oameni, comunități și țări, precum și găsirea de soluții de oferire de energie ieftină, eficientă și regenerabilă.

Congresul mondial JCI este un eveniment anual care aduce la un loc membrii organizației din întreaga lume. Anul acesta, pentru al unsprezecelea an consecutiv, țara noastră s-a implicat în seminariile, ședințele și deciziile luate la nivel mondial. Prin cei 25 de membri din Cluj, Constanța, București, Brașov și Timișoara, JCI România a avut una dintre cele mai numeroase delegații românești prezente la un eveniment JCI.

Suntem extrem de mulțumiți de prezența noastră la Congresul Mondial de anul acesta şi suntem recunoscători faţă de partenerii care ne-au sprijinit în acest demers” a declarat Stelian Burduhos, președintele JCI România 2014. „Printr-o delegație numeroasă, implicată în sesiunile de discuţii și cu un stand de prezentare în care să expunem proiectele viitoare, precum și potențialul țării noastre, ne reconfirmăm eforturile din ultimii ani de a fi una dintre organizațiile naționale care contribuie cu succes la promovarea României în afara granițelor.”

Standul JCI România din zona de Expoziție a CM JCI 2014 a fost singurul care a reprezentat o țară din Europa de Est, lucru care a adus în vizită președintele JCI 2014 Shine Bhaskaran, Președintele JCI 2013 Chiara Millani, dar și alți membrii ai boardurilor internaționale şi delegaţi, dornici să afle informații despre țara noastră și despre proiectele pe care JCI România le întreprinde la nivel naţional şi local pentru un impact pozitiv.

„JCI Germania este recunoascătoare pentru suportul puternic și pentru prezența JCI România, în Leipzig, la Congresul Mondial JCI 2014” ne-a declarat Christian Wewezow – Președintele JCI Germania 2014. „Mulțumim foarte mult pentru minunata prietenie română-germană!”

„2015 este un an al conexiunilor,” a declarat preşedintele ales pentru 2015, Ismail Haznedar, la ceremonia de închidere a Congresului Mondial JCI. „Și vom face tot posibilul în timp ce vom sărbători 100 de ani de impact, să răspândim rețeaua noastră și comunitățile în care ne implicăm.”

Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2003 și este alcătuită din organizațiile locale JCI București, JCI Cluj, JCI Brașov, JCI Craiova , JCI Iași, JCI Buzău, JCI Constanța, JCI Timișoara, JCI Prahova și grupurile de inițiativă din orașele Târgu Mureș, Arad și Galați. Cu peste 250 de membrii activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități.

JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber International – una dintre cele mai mari organizații non-guvenamentale la nivel mondial, fondată în anul 1915 şi care numără foști membrii marcanți precum: JF Kennedy, Al Gore, Kofi Annan, Prințul Albert de Monaco. JCI este prezent în peste 5000 de comunității și numără 200.000 de membri, la nivel mondial.

JCI Craiova este una dintre cele 9 organizatii afiliate la nivel national infiintata in anul 2012. Proiectele JCI Craiova se desfaşoară pe bază de voluntariat şi sunt axate pe cele 4 arii de dezvoltare ale JCI: antreprenoriat şi business, dezvoltare personală şi leadership, responsabilitate socială – implicare în comunitate, relaţii internaţionale şi implementarea obiectivelor mileniului (UN MDGs) setate alături de partenerul international principal ONU.

Pentru detalii și informații:
Tanase Iulian – Presedinte 2014 JCI Craiova
0763805615
iulian.tanase@jcicraiova.ro
comunicare@jciromania.roNavigare articole

«

»