JCI Cycling Day – SNV

În fiecare primăvară, în cea de-a treia săptămână a lunii mai (13-19 mai) se organizează în întreaga țară ”Săptămâna Națională a Voluntariatului”, un eveniment național anual menit să mobilizeze cât mai multe organizații și cât mai mulți voluntari.

Săptămâna Națională a Voluntariatului reprezintă o demonstrație și o sursă de inspirație privind puterea noastră, a tuturor, de a colabora pentru o schimbare pozitivă în comunitate, o oportunitate pentru organizații de a implementa idei de schimbare sau de a celebra public programele de voluntariat, sub umbrela unui eveniment național, o oglindă a diversității oamenilor, organizațiilor, cauzelor și activităților din sfera voluntariatului.

Pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității, organizația JCI Craiova desfășoară pe 18 mai, sub egida Săptămânii Naționale a Voluntariatului, cea de-a doua ediție a evenimentului JCI Cycling Day din anul 2019.

Craiovenii sunt așteptați pentru a sărbători această săptămână printr-o tură stradală cu bicicleta, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10:30, cu plecare din Parcul ”Nicolae Romanescu”. Evenimentul face parte din proiectul ”Craiova pe biciclete”, fiind si una dintre cauzele pentru care se poate alerga la Semimaratonul Craiovei- https://www.semimaratonulcraiovei.ro/asociatia-junior-chamber-international-craiova-cauza-craiova-pe-biciclete/.

Ne propunem să atragem atenția cetățenilor asupra importanței sportului, promovând un stil de viață sănătos ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Proiectul este dedicat cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg si a presei de nevoia utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi ca o alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală. Totodată, tragem un semnal de alarmă participanților din trafic cu privire la siguranta bicicliștilor, dorindu-ne să promovăm mersul pe bicicletă, reducând în acelasi timp gradul de poluare citadină.

Acţiunea constă într-o plimbare pe biciclete având următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument) – Bld N. Romanescu – Str. Corneliu Coposu – Str. Ana Ipatescu – Str. Caracal – Str. Henri Coanda – Str. Calea Bucuresti – Bld. Decebal (pauza hidratare Metal Lemn) – Bld. Dacia – Bld. Carol I – Pasaj Universitate – Str. C.D. Fortunescu – Str. Simion Barnutiu – Calea Unirii – Bld N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectand prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot inchiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu.

Detalii despre edițiile precedente ale marșului biciclistilor craioveni pot fi găsite pe site-ul www.jcicraiova.ro și pe pagina de facebook JCI Craiova  https://www.facebook.com/jcicraiova.

Prin acest eveniment se susține și candidatura orasului Craiova la Programul Capitala Tineretului din Romania.

Inițiativă organizată de către Asociatia Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova cu suportul Centrului de Voluntariat Voluntaris, EVOBRAND, Mercur Center, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret – DOLJ, Crucea Rosie filiala Craiova, Decathlon si CCS Craiova.

Persoană de contact: Tănase Iulian – 0723042565

 Navigare articole

«

»