JCI CYCLING DAY SE ÎNTOARCE PE 14 APRILIE

Anul acesta primăvara s-a lăsat așteptată! Acum a venit și suntem convinși că nu ne va mai păcăli!

Într-o lume care se confruntă cu sedentarismul, îndeosebi în marile orașe, trebuie să ne unim cu toții eforturile pentru a readuce mișcarea în viața noastră de zi cu zi. Craiovenii iubitori in general de mișcare și in special de ciclism sunt așteptați sâmbătă, 14 aprilie 2018, în Parcul Nicolae Romanescu, începând cu ora 10:30, la intrarea principală, pentru a pedala împreună în cadrul unei noi ediții a JCI Cycling Day, proiect demarat în anul 2014 de către JCI Craiova, pentru a promova sportul și mișcarea în aer liber. Evenimentul este integrat in cadrul unui program mai amplu de promovare a activitatii fizice pentru un viitor mai sanatos: “Craiova pe biciclete”.

Ne propunem să atragem atenția cetățenilor asupra importanței sportului, promovand un stil de viață sanatos ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Proiectul este dedicat cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg si a presei de nevoia utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi ca o alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală. Totodata, tragem un semnal de alarma participanților din trafic cu privire la siguranta bicicliștilor, dorindu-ne să promovăm mersul pe bicicletă, reducând in acelasi timp gradul de poluare citadină.

Acţiunea constă într-o plimbare pe biciclete de aproximativ 10 km, având următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument) –  Bld. 1 Mai – Bld. Stirbei Voda – Str. Matei Basarab – Str. Bibescu – Str. Brestei – Str. Calea Bucuresti – Str. Spaniei – Str. Imparatul Traian – Str. Rovinari – Str. Anul 1848 – Bld Gh. Chitu – Calea Unirii – Bld. Nicolae Romanescu – Parcul N. Romanescu.

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectand prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot inchiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu. Primele 40 de persoane au reducere 50% la pretul de inchiriere al bicicletelor.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor craioveni pot fi gasite pe site-ul www.jcicraiova.ro si pe pagina de facebook JCI Craiova https://www.facebook.com/jcicraiova.

Evenimentul din aprilie il gasiti aici: JCI Cycling Day – aprilie

Inițiativa este susținută de către Asociatia Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, Evobrand, Mercur Center, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret – Dolj si Crucea Rosie- filiala Craiova.Navigare articole

«

»