JCI CYCLING DAY – HALLOWEEN EDITION!

“Acum, in prag de Halloween

Cel mai mult noi ne dorim

Să facem o scurtă plimbare

Prin Craiova noastră primitoare

Și hai să ne și costumăm

Doar ca să nu uităm

Că nu ne costă niciun ban

Să participăm la ultima ediție din an”

 

Într-o lume care se confruntă cu sedentarismul, îndeosebi în marile orașe, trebuie să ne unim cu toții eforturile pentru a readuce mișcarea în viața noastră de zi cu zi. Craiovenii, iubitori in general de mișcare și in special de ciclism sunt așteptați sâmbătă, 27 octombrie 2018, în Parcul ”Nicolae Romanescu”, începând cu ora 11:30, la intrarea principală, pentru a pedala împreună în cadrul ultimei ediții din acest an a JCI Cycling Day, proiect demarat în anul 2014 de către JCI Craiova, pentru a promova sportul și mișcarea în aer liber.

Evenimentul este integrat in cadrul unui program mai amplu de promovare a activitatii fizice pentru un viitor mai sanatos: “Craiova pe biciclete”, editia din această luna având totodata ca scop marcarea sarbatorii de Halloween, atât de iubita si in randul românilor. Asadar, participantilor le sugeram sa fie costumati, pentru a marca impreuna importantul eveniment de peste ocean.

Ne propunem să atragem atenția tuturor asupra importanței sportului, promovand un stil de viață sanatos ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Proiectul este dedicat cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg si a presei de nevoia utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi ca o alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală.

Totodata, tragem un semnal de alarma participanților din trafic cu privire la siguranta bicicliștilor, dorindu-ne să promovăm mersul pe bicicletă, reducând in acelasi timp gradul de poluare citadină.

Acţiunea constă într-o plimbare pe biciclete de aproximativ 10 km, având următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument)– Bld N. Romanescu – Bld 1 Mai – Str. Stirbei Voda – Str. Ralui – Str. Brestei – Str. Maria Tanase – Bld Nicolae Titulescu – Str. Calea Bucuresti– Pasaj Universitate – Str. C.D. Fortunescu – Str. Simion Barnutiu – Calea Unirii – Bld N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectand prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot inchiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor craioveni pot fi gasite pe site-ul www.jcicraiova.ro si pe pagina de facebook JCI Craiova https://www.facebook.com/jcicraiova.

Inițiativa este susținută de către Asociatia Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, Evobrand, Mercur Center, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret – Dolj si Crucea Rosie- filiala Craiova.

Persoane de contact:

Theodor Burada
Ioana Tene
Maria Olteanu

 Navigare articole

«

»