(GOL! OF CA) NICI ACUM NU NE-A IERTAT!

Universitatea Craiova nu a mai revenit in Cetatea Banilor dupa partida de la Atena, juvetii aterizand direct la Suceava. Au ajuns apoi la locul faptei, la Botosani, pe un teren ce s-a dovedit a fi interzis pana acum. Cu 6 esecuri in intrecerea interna si un alt rezultat nefast in Cupa Romaniei, craiovenii au abordat partida cu 7 infrangeri din 7 partida din cadrul etapei a sasea, tocmai pe terenul moldav.

Cu orgoliul ranit si cu doi pasi gresiti facuti in ultimele etape, contestat de fani si neinteles de proprii elevi, Papura si-ar fi putut juca aseara ultima carte. La start a aliniat un prim 11 interesant, cu Markovic titularizat in premiera in avanposturi si cu Ionita, atat de cerut de fani, inca de la fluierul de start.

CE A FOST ASTA?

Iar inceputul de partida a fost crunt pentru Cornel si ai lui, Golofca tasnind din marcajul superficial al lui Mateiu, inscriind cel mai rapid gol al sezonului, la capatul primelor 28 de secunde, profitand de inerția oltenilor. Si, partida ce se prefigura a fi una spectaculoasa si echilibrata totodata, a inceput practic de la 1-0 pentru gazde. 10 minute Stiinta a fost in corzi, ratacind pe teren. Golofca putea semna dubla in minutul 2, dar sutul a fost blocat in timp util.

SFERTUL ACADEMIC

Din minutul 11 craiovenii au revenit la timona partidei, preluand fraiele si impunand ritmul pe teren. Fotbalul si ocaziile s-au mutat la cealalta poarta, Craiova constientizand gravitatatea momentului. Botosaniul nu a parut atat de periculoasa si nici pe departe de nebatut, iar Stiinta s-a dezalntuit. Ionita i-a pus mingea in varful ghetei lui Markovic, dar pustiul a ratat din apropiere, Pap prinzand sutul ce se indrepta spre poarta.

DESCATUSAREA OLTENEASCA

30 de minute a fost tabela in favoarea moldovenilor, vizitatorii punctand si in goluri, nu numai la capitolul impresiei artistice. Martic, din dreapta, a trimis cu precizie obiectul muncii, ce a traversat intreg careul si care a ajuns la Bancu, demarcat in banda stanga, internationalul roman marcand cu sange rece golul egalizator. Pana la pauza cele doua formatii nu au mai impresionat, iar partida ce a început furibund, s-a stins treptat, dar sigur.

CATRE NICAIERI

Intoarcerea de la vestiare a propus doua combatante dispuse sa joace tactic, fara sa mai riste ceva. Craiovenii si botosanenii au facut risipa de energie, fara a materializa efortul in goluri sau faze de poarta, ambele parand a fi multumite cu remiza consemnata in primul mitan. Mihaila a semnat ultima ocazie importanta in contul Craiovei, centrarea acestuia creand panica in careul moldav, gazdele nefiind insa intimidate si negafand la o faza complicata pentru defensiva.

PAPURA SCRIE ISTORIE

Au tremurat serios oltenii in prelungiri, dar lovitura libera a Botosaniului nu a modificat tabela, iar Craiova se poate mândri cu primul punct smuls din Moldova, oltenii spargand gheata la capatul celor 7 partide in care nu reusisera nimic notabil. Stiinta mai pune un punct in clasament si ramane in zona locurilor de play-off, la doar patru lungimi in spatele meritosului lider CFR. Egalul nu este totusi la fel de dulce ca victoria, iar jocul, desi nu spectaculos, dar elegant, nu ii multumeste pe exigentii fani din sudul tarii, care asteapta in continuare schimbarea pe banca tehnica.

VIITORUL SA SUNE BINE!

Iesita din Europa League, scapata de grija partidelor continentale si deplasarilor lungi, Stiinta trebuie sa tureze la maxim motoarele in campionat si sa nu mai cada atat de usor prada pentru adversare. Urmeaza partidele cu Astra si Voluntari, iar Papura este “condamnat” sa obtina maximum daca vrea sa prindă si paltonul pe banca juvetilor.

Foto: Universitatea Craiova

Autor : Maria OlteanuNavigare articole

«

»