FOTBAL: NICI LA BAL, NICI LA SPITAL!

Universitatea a primit vizita Botosaniului cu teama, neliniste si incertitudine, caci presiunea rezultatelor era mai apasatoare ca niciodata. In cazul unei infrangeri, rana, cat si suferinta se adanceau, in timp ce o victorie mai putea linisti apele in Banie. Nu a fost nici infrangere si nici victorie, a fost o remiza muncita, dar care putea fi ratata in multe momente din cauza neatentiei. Nu a mai fost atat de dezastruos ca la Sepsi, a fost rezonabil, se putea si mai bine, dar si mai rau. Victoria nu ar fi fost foarte concludenta, caci in prezent echipa este doar o umbra a magnificii Universitati din sezonul trecut, in timp ce infrangerea adancea suferinta, pierdea si suporterii, fiind chiar nedreapta, caci alb-albastrii au aratat alta fata in comparatie cu meciul de la Sfantu Gheorghe. Putem spune ca remiza din Banie a fost echitabila pentru ambele formatii, cu speranta si totodată certitudinea ca Universitatea va arata din ce in ce mai bine, amanetand cat mai repede trei puncte.
Partida din Banie a inceput cu oftatul Olteniei in minutul 11, cand Lorand Fulop l-a executat pe Pigliacelli, iar Craiova era pe tobogan. 10 minute mai tarziu, puștiul Mihaila a scos un penalty inteligent, punandu-si capitanul la punctul cu var. Mitrita, cu toata presiunea stadionului, a ajuns fata in fata cu golul, dupa o seceta de 290 de minute. A marcat simplu, dand o aripa Craiovei, caci urmatoarea avea sa o daruiasca zece minute mai tarziu, după o faza lucrata impecabil de Mihaila, pustiul lasandu-l liber cu Pap. La pauza, ne mai puteam uita si noi la clasament, caci cele doua goluri ne urcasera nu mai putin de 8 locuri in clasament. Am visat frumos, am sperat intr-o remontada, dar totul pana in minutul 55, cand Miron ne-a executat in urma unei faze fixe. Moldovenii au capatat curaj dupa gol, au atacat in valuri poarta, insa s-au impiedicat de fiecare data de acelasi impecabil Pigliacelli! In sfarsit, avem portar!
Spre final si-a semnat debutul la Universitatea si fundasul Isaac Donkor, acesta jucând foarte bine, evolutia promitandu-ne ca in jurul sau vom putea construi in urmatorii ani o echipa competitiva. Craiova ramane dupa această partida si cu evolutia buna a pustilor sai, viitorul sunand bine. Insa, din pacate, unele momente din meci trebuie uitate cat mai repede, caci joi vom avea parte de o deplasare ingrozitoare la Leipzig si tare frica ne este ca ne intoarcem cu punga plina de acolo.

Sursa foto: Sport pictures

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»