FOTBAL: MOLDOVA- TĂRÂM INTERZIS!

Craiova a revenit la Botosani cu gânduri mari si cu speranta ca mai poate bifa trecerea unui complex, al doilea dupa FCSB, caci deplasarile de pana acum din Moldova nu au fost asa prospere. S-a reîntors la Botosani pe o vreme dificila, asta dupa ce ultima oprire in nordul tarii fusese in primavara, cand afara erau vreo 20 de grade in plus. Terenul insa s-a prezentat in conditii exemplare, iar juvetii lui Mangia au avut toate motivele sa practice fotbalul acela spectaculos, trait si jucat la intensitate maxima, agatandu-se totodata si de sansa ivită de izbucnirea “furtunii” la echipa moldava. Iar in primele 10 minute toate lucrurile au fost asezate la locul lor.

ORGOLIUL MOLDAV

Botosanenii ataca insa in valuri, schimba cursul jocului, amenintand poarta aparata de italianul Pigliacelli. Craiova este insa prima care trece pe langa deschiderea de scor, sutul lui Kelic negasind insa poarta lui Pap. La faza imediat urmatoare, Fabbrini trece ca expresul de Suceava pe langa Donkor si il invinge de la mare distanta pe goalkeeper-ul Stiintei. Trezita din pumni si cu gandul ca scenariul meciurilor neinspirate din Moldova poate continua, Craiova nu impresioneaza si este taxata si a doua oara in mai putin de 10 minute. Roman, cel care a invatat ABC-ul fotbalului chiar in Banie, acasa, la Craiova, dar care a dat deseori impresia ca nu ii prieste gazonul din sud si astfel a ajuns sa se vada imprumutat la capatul celălalt al tarii, la Botosani, a inventat o faza spectaculoasa, lasand spectatoare toata apararea olteana, oferind un assist genial lui Fulop, care il invinge din apropiere pe Pigliacelli. 2-0! Asa e la Botosani!

TREZITI DE PAUZA!

Alb-albastrii lui Mangia au reactie dupa intoarcerea de la vestiare, forteaza rasturnarea de scor, se intrec in ocazii, insa dau impresia ca inca nu au aflat ca fotbalul se joaca pe goluri, ci nu pe ocazii. Si cum in acest sport ocaziile se răzbuna cand iti e lumea mai draga, Fulop il pune la incercare pe Pigliacelli. Mihaila creeaza panica in jumatatea moldava, insa sutul din drop trece totusi destul de departe de poarta lui Pap. Ultima mare ocazie a botosanenilor vine din varful ghetei lui Roman, care se indura insa de echipa careia apartine, neprelungind agonia olteneasca.

MINUTELE LUI KOVACS

Ultimele 10 minute sunt cele mai interesante si tensionate, iar golul lui Mateiu cu capul pune paie pe foc, moment in care butoiul cu pulbere al Botosaniului explodeaza. Urmeaza ratarile lui Glavina si Dimitrov, insa si momentele de nesiguranta ale centralului Kovacs, care refuza doua penalty-uri clare ca lumina zilei oltenilor, baieti ce se vad iar infranti la Botosani, la capatul unei reprize secunde furibunde.

Sursa foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»