FOTBAL: INSUFICIENTA MOTORINĂ PENTRU A PRINDE EUROPA!

Craiova a inceput sezonul prost sau mai bine zis oscilant, a avut câteva rezultate stupide, precum infrangerile cu Sepsi sau Chiajna, inca de la debut, insa a dat in multe momente impresia ca poate sa revina in top, iar daca disciplina, seriozitatea si putinta vor fi la ele acasa, va avea resursele necesare sa fie un adversar de speriat in Liga 1. Asa a si fost, caci oltenii s-au asezat pe parcurs, a venit transferul lui Elvir Koljic si seria rezultatelor pozitive ne-a permis (din nou) sa visam pentru cel putin o iarna la titlu. Cam ca de fiecare data …

In play-off am inceput bine, 6 puncte dupa primele 2 etape, insa ceva s-a rupt brusc. Si un sezon, asa cum aminteam mai sus, inceput nu tocmai grozav pentru juveti, se termina foarte prost, cu o infrangere usturatoare, venita in final de joc, cu Viitorul, si totodata cu eliminarea si mai dureroasa din Europa League, dupa ce de 70 de minute eram urcati in “trenul” spre a doua competitie din punct vedere valoric, dar am azvarlit cu putere biletele trudite, ca si cum noua nu ne-ar fi trebuit. Acum ne ramane sa traim la intensitate maxima finala Cupei Romaniei si sa ne rugam la Astre, ca Viitorul sa nu fie incurcata. Alt rezultat ar sfarama visul european, iar in vara am fi doar simplii spectatori la meciurile altora, asteptand sa ne vina si noua randul.

Partida de pe Oblemenco a inceput bine pentru baietii lui Papura, iar miza partidei cu iz european a fost resimtita inca din debut. Fedele l-a pus la incercare pe Cojocaru, iar la capatul primului sfert de ora, acelasi elvetian a driblat doi adversari la coltul terenului, trimițând-ul intr-o cursa devastatoare pe “Motorino” Martic, acesta marcand printre picioarele lui Cojocaru. Craiova nu a facut pasul inapoi, caci din experienta meciurilor trecute, a invatat cate ceva, iar ocaziile au continuat sa curga la poarta goalkeeper-ului dobrogean. Inainte de pauza a venit golul lui Mihaila, insa reusita a fost anulata, semnalandu-se offsaid de la margine.

Dupa pauza, pe gazon a venit o alta echipa a Viitorului, Hagi resuscitandu-si pustii la cabine si oferindu-le doza de moral de care aveau nevoie. Ambele combatante si-au consolidat mijlocul, stand sa pandeasca greseala adversarei. Eroarea a venit insa de la brigada de arbitraj, Marcel Birsan inchizand de doua ori ochii in defavoarea Craiovei, oltenii fiind in tot acest timp privati si de o lovitură de pedeapsa.

La poarta cealalta, cand mai erau 20 de minute de joc, Mihaila, incurcat in careu de Denis Dragus, a deviat nefericit in proprie poarta, lasandu-si echipa in afara podiumului. Tensiunea unui nou rezultat nefast a fost resimtita imediat, caci 3 minute mai tarziu, Tiago Fererira l-a faultat grosolan pe Cojocaru, desi partida era intrerupta. Portughezul a luat mai repede drumul vestiarelor, gestul sau fiind neiertat. Cu om in minus, Craiova s-a chinuit si mai tare, iar Dragus a inchis tabela in prelungiri, pornind fiesta in tabara de la malul marii.

Oltenii, consternati parca de intoarcerea rezultatului, rateaza si podiumul in acest an, iar locul pentru Europa este inca o enigma, in ciuda faptului ca dorinta Viitorului de a bifa in acest an trofeu este una mare.

Trupa lui Hagi ne-a ingropat aseara in extremis, meritat, ce-i drept, caci a fost mai buna de-a lungul întregului sezon, dar, sperăm ca tot trupa lui Hagi sa ne readuca in Europa League.

Urmeaza o vara interesanta si incinsa in Banie, iar mutarile trebuie facute foarte atent, daca pretentiile sunt la fel de mari si in viitor. Unul care la momentul de fata nu suna chiar atat de bine.

Foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria Olteanu

 Navigare articole

«

»