FOTBAL: ÎNCÂNTAȚI OLTENIA!

La doar patru zile de la precedenta intalnire cu inimosii si totodata exigentii fani olteni, baietii lui Cornel Papura revin pe Oblemenco pentru returul cu Sabail din Europa League. La prima vedere, analizand atat scorul inregistrat acum o saptamana in Azerbaidjan, cat si valoarea loturilor, Craiova porneste favorita certa in partida din aceasta dupa-amiaza, insa surprizele fac parte din fotbal, asa cum fac parte si din viata, iar oltenii sunt obligati sa nu faca loc unui alt rezultat nedorit in aceasta seara, sinonim totodata cu o mare deziluzie.

Oltenii inca savureaza succesul de la Baku, primul european dupa o seceta aspra de 26 de ani, asteptand cu sufletul la gura calificarea in faza urmatoare a competitiei.

Craiova a abordat cu mult curaj inceputul noii stagiuni, avand doua victorii din tot atatea meciuri oficiale jucate, ambele obtinute cu dramaticul scor de 3-2.

Juvetii sunt obligati sa treaca intr-o maniera categorica de azerii de la Sabail, pentru a nu declansa o adevarat furtuna in cadrul clubului, caci presiunea venita dinspre fani nu este deloc usor de dus. Stiinta da piept cu o echipa ce la meciul tur si-a aratat limitele, dar care a avut sclipirea de a profita de caderile inexplicabile ale oltenilor, pentru a propune in cele din urma un scor dichisit, care sa nu accentueze atat de tare diferenta dintre cele doua combatante. Craiova vine acum cu regretul ca nu a reusit sa se desprinda convingator la Baku, constientizand ca misiunea nu este una tocmai facila, in fata unei formatii care nu are ce pierde.

Amfitrionii nu se pot baza nici pe intreg lotul, nu mai putin de 6 jucatori fiind indisponibili pentru acest retur. Mihaila, Koljic, Ionita, Acka, Baicu si Briceag nu pot sa faca parte din planurile lui Cornel Papura, insa antrenorul oltean primeste si o veste buna, avandu-l disponibil pentru partida din aceasta seara pe portughezul Tiago Ferreira, jucator ce a absentat in campionat din cauza unei suspendari.

Craiova trebuie sa faca un meci mare astazi, sa isi multumeasca fanii si totodata sa ii incante si prin evolutie, nu numai prin scor, iar o victorie la cat mai multe goluri diferenta este benefica pentru coeficientul Romaniei in competitiile intercontinentale, cat si pentru moralul oltenilor, inaintea marelui derby cu Dinamo Bucuresti.

Foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria Olteanu

 

 Navigare articole

«

»