FOTBAL: ALTA ATITUDINE, DECI SI ALT REZULTAT!

Cu o presiune uriasa pe umeri dupa rezultatele dezamagitoare din ultimele saptamani, dar cu un antrenor care promite suflu nou, Craiova a avut la dispozitie meciul cu FC Voluntari pentru a-si recapata moralul pierdut, pentru a agonisi puncte in clasament si pentru a se pune bine cu fanii ce nu ar mai fi acceptat erori nejustificate la startul unui sezon in care sperantele si, deopotrivă, dezamagirile au fost mari.
Perdanti cu o saptamana in urma contra Botosaniului, oltenii au avut in fata, de aceasta data, un adversar mult mai slab cotat si totodata acel adversar favorit, care, de-a lungul timpului a cazut victima la diferenta mare de goluri. Cu toate argumentele in favoarea lor, elevii lui Reghecampf au fost obligati sa aduca “fotbal sampanie” unei regiuni ce isi alimenteaza idealurile cu acest elixir numit fotbal. Si au adus! Dar au trecut prin foc, s-au imbatat cu apa chioara si au renăscut din propria cenușă cand poate toti isi pierdusera speranta.
OLTENII LA PUTERE
Reghecampf a adus multe schimbari in primul 11, l-a readus intre buturi pe Pigliacelli, iar in iarba a pus nu mai putin de sase olteni: Vladoiu, Screciu, Gaman, Bancu, Capatina si Vali Constantin, iar filiera braziliano-bosniaca din atac era datoare cu golurile aducatoare de liniste si totusi doar “capul” lui Gaman putea sa miste tabela, dar Ramniceanu a salvat miraculos de sub bara.
COSMARUL PRIMEI PARTI
Desi dorinta de victorie a fost mare, neputinta de a-si crea ocazii importante a fost uriasa, iar Craiova a fost din nou iluzorie si derizorie, aducand impresia ca nu va reusi nicicand sa perforeze poarta adversă. Cum totul mergea impotriva ei, Stiinta si-a pierdut din nou atacantul de care avea atata nevoie, bosniscul Elvir Koljic parasind terenul dupa nici 20 de minute de la primul fluier, in lacrimi, cu glezna umflată si cu moralul la pamant.
Si iata cum finalul primei părți i-a gasit pe olteni departe de poarta, enigmatici la centrul terenului, fluierati si apostrofati de fanii care simteau ca nici aceasta partida nu va putea fi sinonima cu “renasterea” mult-asteptata, iar sutul lui Nemec, care a mangaiat bara, a inflamat si mai tare spiritele înaintea unei pauze bine-venite.
SCHIMBAREA LA FAȚĂ
Mister Reghe a perfectat trei schimbari odata cu iesirea de la vestiare, iar nou-intratii, alaturi de ceilalti coechipieri din teren, au schimbat fata jocului, punand in dreptul Craiovei prima victorie din “era Reghecampf”, la capatul unei reprize reusite, efervescente, o repriza savurata cu “promisa sampanie”. Gustavo, Câmpanu si Markovic si-au trecut numele pe lista marcatorilor, iar Craiova urca in clasament, nu pe un loc neaparat confortabil, dar, provizoriu, pe un loc ce aduce sperante de la viitorul pe care fanii si toti cei angrenati in jurul echipei si-l doresc memorabil.
VIITORUL CONTEAZA
Urmeaza o deplasare grea, la Arad, pe un teren dificil, in fata unei echipe care a crescut mult din punct de vedere valoric fata de sezonul trecut, iar daca victoria nu va veni, succesul din aceasta seara va fi dat uitarii, caci oltenii traiesc prezentul de dragul viitorului, niciodata de dorul trecutului.
Foto: Universitatea Craiova
Autor: Maria Olteanu


Navigare articole

«

»