FOTBAL: 11 CONCLUZII DUPA PARTIDA UNIVERSITATEA CRAIOVA – FK SABAIL

 1. Stiinta obtine succesul si avanseaza in urmatorul tur al Europa League, bifand doua victorii in competitie, dupa o pauza amara de 26 de ani. Si mult a mai trebuit sa asteptam…
 2. Dupa 3-2 la Baku si acelasi 3-2 acasa, cu nou-promovata din Clinceni, a urmat al treilea 3-2, devenit deja traditional in Banie. Urmeaza deplasarea de la Dinamo, oare scorul va fi tot 3-2?
 3. 3-2 e doar un scor. Evolutia e departe de a fi incantatoare. Craiova a dezamagit si cu o echipa ce in Romania, lejer, ar evolua in liga secunda. E dureros sa vina si azerii de la Sabail sa dicteze ritmul pe stadionul tau, sa te puna la respect in fata fanilor.
 4.  A trebuit sa tremuram si aseara, caci un meci fara emotii nu are farmec. S-au relaxat oltenii cand au vazut 2-0 pe tabela, iar in doar 3 minute azerii erau in joc.
 5.  Papura se poate mandri cu victoria, dar trebuie sa se ingrijoreze in privinta defensivei. Meciul de aseara “i-a furat” toti fundasii centrali pe care ii avea la dispozitie. Pe rand, Tiago Ferreira, Stephan Acka, Renato Kelic si Florin Gardos au devenit indisponibili pentru partida de la Bucuresti.
 6. Pigliacelli a fost regele dintre buturi sezonul trecut, dar evolutiile din actuala stagiune lasa de dorit. Lipsa de concentrare, relaxarea si pe alocuri doza prea mare de curaj il fac sa gafeze mult prea usor. A incasat 6 goluri in primele 3 partide, relativ multe raportandu-ne la pretentiile echipei.
 7.  Alex Cicaldau e fotbalist! Are talent, finete in glezna, viziune in joc. Pretul lui este departe de 5 sau 7 milioane de euro. E greu de tinut la Craiova, asa cum bine stiti ofertele sunt multe. A deschis scorul in confruntarea cu Sabail, posibil si ultimul gol in alb-albastru.
 8. Carlos Fortes a spart gheata! A avut nevoie de 7 luni pentru a izbuti prima reusita in tricoul Stiintei. Situatie total opusa pentru colegul lui, Bogdan Vatajelu, care a inscris la debutul pe Oblemenco
 9. Craiova a avut-o adversara pe Sabail, dar mai presus de acest aspect, echipa de la Baku l-a avut in lot pe Michael Essien, fosta glorie de la Chelsea, Real Madrid sau Milan, retrasa la batranete in campionatul Azerbaidjanului.
 10. Lui Papura nici victoriile nu ii aduc liniste, nereusind inca sa castige respectul si simpatia fanilor. Exigenti, ca asa sunt oltenii, suporterii au cerut (din nou) demisia si dupa a treia victorie a Craiovei din acest sezon.
 11. Duminica e meci mare in Capitala! Oltenilor, hai sa invadam Bucurestiul! Universitatea Craiova – Dinamo Bucuresti, e de la ora 21:00, pe Arena Nationala. Si promitem ca nu ne suparam si de o fi 3-2 pentru noi. 😃

Foto: Universitatea Craiova

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»