EVENIMENT DE SUCCES LA CRAIOVA!

Peste 100 de persoane au participat sâmbătă după-amiaza la evenimentul SkirtBike desfășurat pentru prima dată în Craiova. Organizat în orașe precum București, Alba-Iulia, Oradea, Cluj sau Sibiu, SkirtBike este definiția perfectă pentru doamnele și domnișoarele iubitoare de mișcare, frumos și eleganță.

Prima parte a evenimentului a debutat cu o paradă, la care participantele și participanții (au fost și domni însoțitori, mai puțini ce-i drept) și-au etalat atât bicicletele frumos decorate cu flori și balonașe, cât și ținutele colorate. Aceștia au pedalat aproximativ 40 de minute pe traseul Mercur Center (Piata Mihai Viteazu) – Str. Popa Sapca – Str. A.I. Cuza – Str. Romul – Str. Calea Bucuresti – Str. Constantin Brancusi – Str. Brazda lui Novac – Bld. Dacia – Str. Fratii Golesti – Bld.Carol – Str. Calea Bucuresti – Str. A.I.Cuza – Str. Aries – Str. Eugeniu Carada – Str. M. Kogalniceanu, destinația finală fiind Biblioteca Omnia.

Pe parcursul defilării, în aer plutea fericirea, voia bună si râsetele discrete. Pentru că evenimentul nu a constat doar într-o simplă plimbare cu bicicleta, acesta avand ca scop emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile acestora într-o societate contemporană modernă, după încheierea traseului, în grădina Bibliotecii Omnia, s-a desfășărat o dezbatere având ca temă implicarea în comunitate a doamnelor.

Invitatele primii ediții SkirtBike din Craiova, Ramona Săseanu (jurnalist TVR Craiova), Anca Dumitrescu (antreprenor), Ema Drăgnei (voluntar) și Ruxandra Sava (avocat) ne-au împărtășit câteva dintre opiniile lor în legătura cu subiectul discriminării dintre sexe și modaliatea pin care vom putea combate acest fenomen.

Răspunsurile au venit atât din partea celor patru doamne, cât și din partea spectatorilor, cel mai răspândit răspuns fiind educația, mai ales ca în mediul rural, din păcate, femeile încă mai sunt considerate demne doar de reproducere și îngrijirea casei. Rezolvarea unei astfel de probleme a generat o continuare a discuției pe mai multe planuri: în primul rând, după cum am specificat mai sus, ai nevoie de oameni educați în școli, de copii învățați încă de la cele mai mici vârste că nu există vreo meserie destinată doar femeilor sau doar bărbaților, ci că totul se poate realiza în egală măsură; însă pentru o educație bună, ai nevoie de un sistem educațional sănătos, fără sincope, nu cum este cel actual în România, și de asta intrăm în partea a doua a discuției cea bazată pe faptul că avem nevoie de reforme realizate de oameni competenți, care pot face schimbări, iar pentru a incheia subiectul am ajuns la concluzia că trebuie să se iasă la vot pentru a putea genera aceste modificări !!!!!

Invitatele și-au exprimat si părerile în legătură cu stereotipul rolului femeii care nu mai este, de ceva vreme, acela de a fi la „cratiță”!!!!!, iar una dintre ele, si anume Ema Drăgănei, a precizat că noi, româncele, ar trebui să fim fericite că în fiecare zi avem alegerea de face ce ne dorim, fără a fi apostrofate de cei din jur, căci în majoritatea țărilor nedezvoltate femeia nu are dreptul la alegere, fiind doar în posesia soțului.

Pe lângă discuțiile interesante, participantele s-au bucurat de multe premii oferite atât de parteneri: 10% reducere la toate cursurile acreditate de beauty de la Metropolitan Beauty Academy, cadouri speciale de la Oriflame și locuri gratuite la clasele de dansuri latino Latino4you, cât și de organizatorii evenimentului, o geantă cu logo-ul SkirtBike, abțibilduri, insigne și un borcănaș cu miere.

Cele mai norocoase doamne și domnișoare au primit în urma extragerii la tomolă produse Oriflame, selfie stik-uri și multe alte cupoane pentru cafea de la Barcicleta. Marele premiu constă într-o biciletă Pegas, care pentru a o putea câștiga va trebui să postezi o poză cu tine și bicileta ta însoțită de hastag-ul #skirtbikecraiova2019, să dai tag paginii SkirtBike Craiova și evenimentului SkirtBike Craiova 2019. Pentru buna desfășurare a evenimentului au contribuit voluntarii ONG-ului Junior Chamber International (JCI), care au fost în permanență alături de participanți. Totul s-a terminat cu multe zâmbete, îmbrățișări și promisiuni de revedere.

 

Multumim, Bianca Mirea pentru articol si Alexandru Seder pentru fotografii!

Enjoy si spor pedalator si la editiile viitoare! 🙂

 Navigare articole

«

»