Donează și dotează o școală!

Asociația Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova organizează joi, 16 martie 2016, începând cu ora 18.00 la Hotel Prestige Craiova, evenimentul ”Donează și dotează” pentru Școala Generală 22.

”Donează și dotează” este un proiect caritabil ce își propune sa promoveze un model de bună practică în educația româneasca. Valorile pe care acest proiect dorește să le promoveze sunt lucrul în echipă, informarea, comunicarea și conștientizarea faptului că reorientarea sistemului de învățământ către elevi se poate realiza doar prin aceste valori.

Sumele colectate vor fi anunțate public și aparțin în totalitate Școlii Generale nr 22. Decizia în privința destinației acestei sume  aparține Asociației de Părinți și Comitetul Director al școlii. Sumele colectate vor fi utilizate în vederea îmbunătățirii condițiilor oferite de către instituția de învățământ beneficiară elevilor săi.

Elevii fiecărei clase vor realiza în echipă alături de un cadru didactic coordonator un obiect de natură artistică, științifică, etc. ce se va vinde prin licitație. Cumpărători pot fi părinți, cadre didactice, invitați, etc.

Misiunea JCI Craiova este aceea de a fi o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Proiectele JCI Craiova se desfășoară pe bază de voluntariat şi sunt axate pe cele 4 arii de dezvoltare ale JCI:antreprenoriat şi business, dezvoltare personală şi leadership, responsabilitate socială – implicare în comunitate, relaţii internaţionale şi implementarea obiectivelor mileniului (UN MDGs) setate alături de partenerul internațional principal ONU.

Prin specificul organizației, în raportul cu valorile europene, JCI promovează implicarea activă a antreprenorilor în comunitatea locală, stimulează implicarea tinerilor în aparatul decizional și conceptul de cetățenie activa.Navigare articole

«

»