CRAIOVA ARE CULOARE EUROPEANA!

Iadul de la Debrecen, iuresul francez de la Brest, regatul de la Kuban, Randers-orasul calificarii, Togliatti – cel mai frumos loc de pe pamant din ultima săptămână si in sfarsit ACASA! O pauza scurta, pentru ca Pastele anul acesta il intampinam cu semifinala de la Kastamonu. Bania retraieste! A inviat deja! Si se bucura de fetele ei minunate! De 35 de ani am avut nevoie ca sa atingem iar performantele. Dupa trei decenii si jumătate fetele de pe semicerc au reușit sa egaleze rezultatele rasunatoare obținute de Craiova Maxima, insa de acesta data semifinala este mult mai accesibila, iar acum, ca sa revenim la ideea lansata inainte de sferturi, odata ajunsi aici, nici nu ar trebui sa nu ne gandim la cat de stralucitoare va fi medalia. Unii spun ca greul abia acum începe, insa personal cred ca acum s-a terminat. Am trecut de echipe adevarate, cu bugete de milioane, am facut minuni, iar la prima vedere adversarul din semifinale este unul net inferior. Insa daca vom intra pe teren la fel de motivate, la fel de dornice de succes, finala de pe Oblemenco este garantata.

Cu aripi dupa victoria de rasunet de miercuri contra campioanei CSM București, handbalistele au avut parte de un drum greu, plin de peripetii si de neprevazut, dar au ajuns dupa mai bine de 22 de ore la locul faptei. Nu au plecat in Rusia doar de dragul de a se plimba cu avionul pana acolo si de a mai si derapa pe pista inainte de aterizare. Au plecat cu gandul sa rastoarne Lada si calculele hartiei. Si au reusit meciul vieții! Nimeni nu le-a dat nicio sansa, insa ele au reusit sa mobilizeze fantastic toată presa din România, iar in scurt timp toate ziarele erau la picioarele fetelor.
Cu o portarita de exceptie, Dumanska tinand poarta intacta de 13 ori si cu o Flori Stanciu impecabila la 7m, dar si cu o Valentina Ardean-Elisei in zi de gratie, oltencele au facut un meci despre care se va vorbi cu siguranta mult de acum încolo. Dupa un inceput cu tatonari, a urmat defilarea. Desi accidentata foarte grav, Cristina Florianu a purtat echipa spre un fascinant 7-4. Rusoaicele au avut tresariri de orgoliu, dar insuficiente pentru a anihila o Craiova demna de respect. De la 7-8 pentru Lada, s-a facut pana la pauza 14-8, Valentina Ardean-Elisei aratand ca in astfel de meciuri nu conteaza varsta, aceasta fiind motorul echipei. Cu un avans linistitor, Craiova s-a intrecut in ratari in repriza a doua, dar Dumanska a continuat sa faca minuni intre buturi. Lada s-a apropiat amenintator la 20-21, dar Burcea a cerut time-out si a facut remontada din mers. Craiova s-a dus iar la 21-25, iar ultimele zece minute au fost de-a dreptul dramatice. Lada a venit iar in coasta noastra, dar veterana Elisei a transformat un 7m inainte cu doua minute de final, aducand linistea in tabara olteana. S-a terminat 23-26, iar Craiova a sarbatorit in stil de mare campioana calificarea in semifinale. A urmat o noapte alba, multa bucurie si toate speranțele noastre prind culoare.
Fetele au ajuns ieri in Romania, iar la ora 16:00 au fost primite cu aplauze, flori si fumigene de suporteri. A curs sampania, iar Oltenia Eterna Terra Nova a rasunat pe fundal. Acum urmeaza o bine-meritata vacanta de doua săptămâni. Yuliya Dumanska si Valentina Ardean-Elisei pleaca insa la Nationala României pentru dubla cu Rusia, in timp ce Zeljka Nikolic este si ea convocata la Nationala Serbiei.

Sursa foto: SCM Craiova Handbal Oficial

Autor: Maria OlteanuNavigare articole

«

»