CRAIOVA A DERAIAT RAPIDUL LA BUCUREȘTI

După un inceput de stagiune iluzoriu, cu un trofeu ce zambea din vitrină si promitea vremuri bune, cu visul european spulberat prematur, dar si cu schimbari la nivelul bancii tehnice, Craiova nu reusise pana la deplasarea de la Bucuresti sa lege doua victorii, alternand rezultatele pozitive cu cele negative, iar meciul cu Rapid nu le oferea suficiente sperante, caci feroviarii din capitala erau singurii din liga fara gol primit la ora meciului.
Elevii antrenati de Mihai Iosif functionasera aproape perfect la startul actualei editii de campionat, fiind, alaturi de cealalta echipa feroviară din Liga 1, CFR Cluj, in fruntea clasamentului.
Venirea Craiovei in capitala a propus, astfel, capul de afis al rundei, un derby al tuturor timpurilor, derby ce a strâns in nucleul său orgolii mari, nascute pe vremea bunicilor nostri si reactualizate de trecutul apropiat ce ne aminteste momentul in care victoria juvetilor retrograda Rapidul chiar in Giulesti.
Derby-ul a inceput sub privirile a peste 10.000 de spectatori, acesta aducand fata in fata duelul celor mai patimase galerii din fotbalul nostru. Arena Națională a fost îmbrăcata in alb-vișiniu, iar decorul a fost completat de un grup de suporteri olteni veniti la Bucuresti pregatiti sa celebreze prima victorie din deplasare in fata unei formatii ce nu isi arăta statutul de nou-promovata, fiind un adevarat vulcan de pasiune si prospetime atat in teren, cat si in tribuna.
Prima ocazie a meciului a fost semnată de Hristei, acesta amenințând poarta Craiovei, dar Pigliacelli a fost sigur pe intervenție, menținând buturile intacte.
Două minute mai târziu, a venit rândul lui Nistor să își încerce șutul de la mare distanță, dar execuția nu l-a surprins pe goalkeeperul advers, Horațiu Moldovan.
GLASUL ROȚILOR DE TREN
Rapid a deschis balul prin golul fabulos al lui Albu, acesta făcând negură pe cerul Craiovei, echipă ce s-a văzut condusă după nici 15 minute de la primul fluier, iar scenariile erau tot mai sumbre pentru elevii lui Reghecampf.
Cîmpanu a tras și el de la distanță, destul de aproape de stâlpul din stânga, dar execuția nu l-a surprins pe Moldovan, în timp ce tresăririle de orgoliu ale Craiovei se conturau treptat. Nicușor Bancu și-a trecut numele pe lista jucătorilor cu ocazii de gol, dar portarul rapidist a fost la locul potrivit și a prins balonul fără emoții.
Cu doar trei minute înainte de intrarea la vestiare, s-a rupt echilibrul numeric din teren, după ce Belu-Iordache a văzut al doilea cartonaș galben, iar Craiova a avut la dispoziție, din acel moment, nu mai puțin de o repriză în superioritate numerică și șansa de a întoarce soarta partidei.
RESTRICȚII SPRE POARTA LUI PIGLIACELLI
Repriza secunda a fost un adevarat asediu la poarta lui Moldovan si doar providenta a facut ca diferenta consemnata pe tabela sa nu fie una mai mare. In timp ce Craiova a fugit disperata dupa egalare, jucatorii Rapidului nu au mai gasit drumul spre buturile lui Pigliacelli, nevand nicio ocazie importantă de gol.
Prima șansă a oltenilor de a restabili echilibrul pe tabelă a venit după aproape o oră de la startul partidei, cuplul Baiaram-Nistor mișcând bara de două ori, dar intervențiile magistrale ale lui Moldovan au ținut Rapidul în viață în momentele in care dominarea Craiovei era tot mai evidentă.
Pericolul a reapărut la poarta gazdelor, iar mult-asteptata egalare ce ar fi relansat partida intarzia sa apara, Baiaram și mai apoi Koljic testând reflexele portarului advers.
Bucurestenii nu mai aveau suflu, fiind intr-o continua prabusire, in timp ce golul Craiovei se incapatana sa vina, desi era tot mai aproape, in ciuda opozitiei lui Moldovan, eroul cu manusi in maini.
Cu 20 de minute inainte de final, defensiva giulestenilor a fost surprinsa din nou de Baiaram, iar Craiova alerga disperata dupa eglare, in timp ce minutele se scurgeau in favoarea rapidistilor.
Capul lui Koljic din minutul 77 nu s-a materializat in gol, iar oltenii nu-și mai creaseră parcă niciodată atâtea ocazii de gol într-o singură repriză.
Așteptarea a luat sfârșit în minutul 83, căci dominarea clară a fost răsplătită de golul lui Jovan Markovic născut după o bară a lui Cîmpanu, tribuna alb-albastra a exultat, iar șansele Craiovei de a pleca neînvinsă de pe terenul Rapidului au crescut considerabil.
ÎNTOARCEREA FIULUI MARCATOR
Seara s-a încheiat perfect pentru oaspeți, căci șutul formidbail de la mare distanță al lui Elvir Koljic a stins luminile la București, iar jocul superb al Craiovei a fost recompensat cu o victorie așteptată și meritată, la capătul unei partide în care băieții lui Reghecampf nu și-au pierdut nicio clipă speranța.
Statisticile sunt și ele indiscutabil în favoarea juveților, posesia de 68% si cele 22 de ocazii de gol certificând insistența și determinarea alb-albaștrilor.
Campionatul se întrerupe odată cu meciurile Echipei Naționale, iar pentru olteni urmează un stagiu centralizat la Poiana Brasov si ulterior partida cu Sepsi Sfantu Gheorghe ce va avea loc in Banie, luni, 13 septembrie, cu incepere de la ora 21:00.
Foto: Universitatea Craiova
Maria Olteanu


Navigare articole

«

»