Conferința Națională JCI România 2013

În perioada 5-8 septembrie 2013, Bucureștiul va fi gazda Conferinței Naționale Anuale a JCI România, un eveniment ce va marca și aniversarea a 10 ani de la înființarea federației și de la afilierea la organizația internațională.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a patru zile, de joi seara până duminică, la Hotelul Intercontinental și va reuni membri ai organizațiilor locale JCI și ai grupurilor de inițiativă, oameni din mediul privat (antreprenori și manageri), tineri lideri și cetățeni activi, traineri și speakeri din intreaga țara și din străinătate.
În fiecare an, membri ai organizațiilor locale afiliate la JCI România, membri ai grupurilor de inițiativa din diverse orașe, parteneri şi simpatizanţi ai organizaţiei se întâlnesc în cadrul Conferinţei Naţionale, eveniment care reuşeşte să adune în mod constant 150 – 200 de participanţi. În cei 9 ani de până acum, JCI România a organizat în fiecare an astfel de evenimente, gazde fiind orasele Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Lugoj, Braşov.

Junior Chamber International (JCI) este o federație mondială a tinerilor lideri și antreprenori, cu aproximativ 200.000 membri activi, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, și peste un milion de alumni, fiind prezentă în mai mult de 5.000 de comunități locale din peste 100 de țări. Profilul membrilor JCI include intreprinzători, persoane cu profesii liberale, manageri, funcționari publici, cadre didactice, lideri ai societății civile etc.

JCI are la baza o organizație locală fondată în 1915 de către Henry Giessenbier, Jr. în orașul St.Louis din Statele Unite ale Americii. Aceasta devine internațională în 1944, sub denumirea de JCI, ca urmare a intâlnirii delegaților din opt țări în Mexico City. JCI a reușit să adune laolaltă oameni din diverse țări, ale căror acțiuni aveau la baza principiul cetățeniei active – implicarea cetățeanului în schimbarea în bine a societății. De-a lungul timpului, din organizație au făcut parte cunoscuți lideri politici – doi secretari generali ai O.N.U., mai mulți președinti de state, șefi de guverne și ministri.

Misiunea JCI este aceea de a oferi oportunităţi de dezvoltare tinerilor, prin care aceștia dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în societate.

Mai multe detaii pe site-ul oficial al conferintei: http://jciromania.ro/cn2013/Navigare articole

«

»