JCI TOYP, este un proiect internațional, ce are ca scop recunoașterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Prin promovarea acestor tineri, JCI amplifică importanța liderilor responsabili social. Poveștile lor de success, care implică cercetare, determinare și ingeniozitate, servesc drept modele tinerilor, inspiră spre crearea de lideri mai buni, și spre dezvoltarea societății.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE ÎN PROGRAM:
Căutăm persoane cu rezultate remarcabile în una dintre categoriile mai jos prezentate, născute între 1 Ianuarie 1977 și 31 Decembrie 1997. De asemenea, candidații trebuie să fie cetățeni români, sau să fi aplicat pentru cetățenia română înainte de 01 Ianuarie 2015. Candidaturile pot fi înregistrate prin recomandare, prin completarea formularului de pe website, fiind validate și evaluate de către organizațiile JCI, membre ale federației JCI România. Evaluarea se face pe baza a trei criterii generale: 1) Cât de bine candidatul exemplifica valorile JCI, 2) Măsura în care realizările candidatului sunt în beneficiul comunitătii, națiunii sau lumii, 3) Cum reușește candidatul prin realizările sale și prin modul său de acțiune să devină model pentru alții.


ETAPE ALE COMPETIȚIEI JCI TOYP
15.05 – 01.09.2016 – Înscriere candidaturi și promovare candidaturi în România
01.09 – 23.09.2016 – Evaluare candidaturi și jurizare
26.09.2016 – Anunțare finaliști pentru competiția JCI TOYP România
08.10.2016 – Gala de premiere JCI TOYP România, Iași
04.2017-05.2017 Înscriere candidaturi în competiția internațională
10.2017 – Gala de premiere JCI TOYP internațional, Amsterdam

AVANTAJE ALE PERSOANELOR NOMINALIZATE
Persoanele nominalizate și considerate eligibile de către organizațiile locale JCI România vor fi promovate prin intermediul rețelei JCI România, scopul proiectului fiind acela de a comunica tinerilor modele de urmat.

Cele 10 persoane finaliste vor reprezenta România în competiția internațională TOYP 2017, desfășurată la Amsterdam. Selecția unui candidat în topul celor 10 la nivel internațional aduce următoarele avantaje: 1) recunoaștere internațională și posibilitatea distribuirii mesajului, ideii, acțiunilor prin rețeaua JCI; 2) Participarea gratuită la Congresul Mondial JCI din Amsterdam pentru două persoane, congres la care sunt așteptați peste 4000 de participanți; 3) cazarea gratuită la hotel pe perioada desfășurării congresului; 4) bilet de avion București-Amsterdam.