Programele JCI derulate la nivel local, naţional şi internaţional oferă membrilor ocazia de a învăţa, de a se forma şi de a-şi consolida experienţa lor ca antreprenori, profesionişti şi lideri de mâine.

JCI Ten Outstanding Young Persons of the World (JCI TOYP)
Combaterea inegalităţii între sexe în Zimbabwe, aducerea de apă potabilă în 200 de sate din Cambodgia, educarea comunităţilor din India în vederea realizării unor sisteme de irigaţii şi canalizare – iată doar câteva din realizările premianţilor TOYP. În fiecare an la Congresul Mondial JCI, 10 tineri sub 40 de ani primesc premiul TOYP fiindcă au reuşit să aducă schimbări pozitive în societatea lor şi au dat un nou înţeles conceptului de responsabilitate socială.

Cel mai bun plan de afaceri (JCI Best Business Plan – BBP)
Prin lansarea concursului Cel mai bun plan de afaceri în anul 2001 JCI a dorit să susţină spiritul antreprenorial. JCI oferă tinerilor antreprenori instrumentele prin care aceştia pot transforma o idee într-un plan de afaceri concret. Concursul se adresează tuturor antreprenorilor cu vârste între 18 şi 40 de ani, indiferent dacă sunt membri JCI sau nu. Datorită acestui concurs, s-au născut nu doar idei şi planuri, ci companii adevărate care au funcţionat cu succes.

JCI Business Networking Event (JCI BNE)
BNE este o modalitate eficientă prin care membrii JCI şi alţi profesionişti îşi pot crea mai multă vizibilitate în mediul de afaceri. Acest eveniment de networking se desfăşoară după un sistem asemănător cu cel al întâlnirilor rapide, membrii participând la o serie de mini-întâlniri într-un ritm alert cu scopul de a cunoaşte cât mai mulţi clienţi sau parteneri potenţiali.

JCI Creative Young Entrepreneur Award (JCI CYEA)
Premiul pentru cel mai creativ tânăr antreprenor recompensează tineri extraordinari care fie au pornit o afacere dând dovadă de multă creativitate fie au îmbunătăţit o afacere existentă cu ajutorul unor soluţii inovative. Cu ocazia Congresului Mondial JCI, 4 finalişti prezintă modul în care conceptul lor creativ a devenit o soluţie practică de business. Premierea acestor tineri ne reaminteşte să nu lăsăm deoparte creativitatea în activităţile noastre.

Campionatul Mondial JCI de oratorie (JCI Public Speaking)
Orice lider adevărat are nevoie să fie şi un vorbitor foarte bun pentru a-i putea inspira şi motiva pe ceilalţi să acţioneze în direcţia dorită. La Campionatul Mondial JCI de oratorie, membrii JCI trebuie să găsească cele mai potrivite cuvinte pentru a-şi exprima ideile creative într-un mod uşor de înţeles şi captivant. Câştigătorii concursului naţional de vorbit în public se confruntă apoi la nivel regional, urmând ca cei mai buni dintre ei să participe la finala organizată în cadrul Congresului Mondial.

Campionatul Mondial JCI de dezbateri
Nu toţi cei care trec prin „şcoala” de dezbateri devin avocaţi. În schimb, abilităţile pe care le dobândesc aici îi ajută să susţină mai bine cauzele de responsabilitate socială, să respecte diferenţele culturale şi să depăşească obstacolele. În fiecare an la Conferinţa regională şi la Congresul Mondial JCI, echipele naţionale discută o gamă variată de subiecte, de la cele serioase la cele foarte comice, şi dezbat cu privire la relevanţa şi corectitudinea acestora.

Înfrăţire JCI (JCI Twinning)
Programul JCI Twinning oferă organizaţiilor JCI posibilitatea de a face schimb de experienţă cu o altă organizaţie JCI din alt colţ al lumii. Membrii JCI ajung să cunoască şi alte culturi şi să îşi creeze legături în domeniile de activitate care îi interesează. Aceste schimburi culturale îi ajută pe membrii să înţeleagă mai bine importanţa diversităţii şi a cooperării la nivel global.

Premiile JCI
Avem o competiţie acerbă la premiile JCI dacă ne gândim numai la faptul că JCI International are aproape 200.000 de membri. Cele mai bune proiecte şi iniţiative concurează la nivel local, regional, naţional şi internaţional unde sunt evaluate de un juriu internaţional. Câştigătorii acestor premii sunt anunţaţi în cursul ceremoniei de la Congresul Mondial JCI.

JCI Training
JCI Training susţine misiunea JCI de a oferi oportunităţi de dezvoltare tinerilor prin organizarea de cursuri specializate, precum şi prin certificarea membrilor care doresc să devină traineri. La conferinţele şi congresele JCI, membrii JCI au şansa de a participa la seminarii gratuite susţinute de traineri profesionişti.

Pe lângă toate aceste programe standard, organizaţiile locale JCI au libertatea de a pune în aplicare orice idee pentru proiecte care se înscriu în cele patru mari arii: afaceri, dezvoltare individuală, relaţii internaţionale şi responsabilitate faţă de comunitate. Astfel, membrii JCI pot să manifeste iniţiativă, să îşi demonstreze capacităţile de gestionare şi realizare a proiectelor şi, nu în ultimul rând, să se distreze alături de oameni care împărtăşesc aceleaşi valori.