Proiectul JCI Science Evolution, initiat de catre Asociatia Junior Chamber International Craiova este la a doua ediţie în Craiova şi are ca obiectiv principal popularizarea ştiinţei în randul tinerilor liceeni din judeţul nostru. Considerăm că este important ca tinerii să fie informaţi cu privire la oportunităţile pe care le oferă domeniul ştiintelor exacte, dar şi posibilitatea de a urmări tineri cercetători ca modele de dezvoltare.
Evenimentul va avea loc miercuri, 02 martie 2016 incepand cu ora 14.00 la sala de festivitati a Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.
Grupul tinta al acestei editii este constituit din elevi pasionati de stiinta, olimpici la stiinte exacte dar si studenti de la facultatile de profil.
In timpul expunerii de la JCI Science Evolution vom discuta pe înțelesul publicului larg despre importanta studierii nanomaterialelor si proprietatile deosebit de interesante ale acestora intensificate de reducerea dimensiunilor, precum si de aplicatiile in care sunt utilizate, atat de necesare in viata de zi cu zi.
Invitatul care ne onoreaza cu prezenta este Camelia Florica, Asistent Cercetare la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM), Magurele-Bucuresti.
Pornind de la o scoala generala aflata intr-un sat din Judetul Olt, Camelia si-a continuat studiile in Slatina la Colegiul National “Radu Greceanu” unde si-a descoperit pasiunea pentru stiinta. Ea a urmat cursurile Facultatii de Fizica a Universitatii din Bucuresti in specializarea Fizica Medicala.
In timpul masteratului s-a indreptat catre materiale nanostructurate cu proprietati deosebite care pot fi integrate in dispozitive de tip celule solare sau senzori biologici. Camelia a beneficiat de o bursa ERASMUS la Université Catholique de Louvain (UCL), Belgia, unde a lucrat pentru prima data intr-un laborator de tip camera curata, unde cercetarea era directionata catre dispozitive electronice si optoelectronice. Intre timp s-a implicat activ pe plan local, national si international in actiuni de voluntariat intreprinse de asociatiile din care a facut parte. Promovarea stiintei in randul tinerilor a fost una din prioritati, pe langa stabilirea unor legaturi mai stranse intre studentii fizicieni din tarasi din afara. Perioada de doctorat a petrecut-o in tara, unde a dezvoltat aplicatii de tip suprafete superhidrofobe fie au proprietati de auto-curatare, fie de transport de lichide fara pierderi si tranzistori cu efect de camp bazati pe nanofire cu aplicatii in senzori chimici sau biologici. In prezentlucreaza la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM), Magurele-Bucuresti, si desi este un tanar cercetator, a publicat 25 de articole in jurnale stiintifice cotate la nivel international si e co-autor la 2 capitole de carte si 7 cereri de brevete de inventie (http://infim.ro/users/~camelia-florina-florica in sectiunea Publications).
Intrarea este libera dar va puteti inscrie la eveniment accesand acest link: https://www.facebook.com/events/1531922520444063/
Persoana de contact:
Tanase Iulian – Vicepresedinte JCI Romania
Tel. 0763805615