Există o limită până la care guvernele pot aduce schimbări pozitive în societate. Prin asumarea rolului de cetăţeni activi într-o societate globalizată, membrii JCI acceptă provocările din jurul lor, având iniţiative de dezvoltare locală. Aceste proiecte “tailor-made” presupun cunoaşterea de către membrii JCI a elementelor de planificare strategică pentru a genera soluţii creative şi eficiente la problemele comunităţilor din care fac parte.

Be Better! Fii mai bun!

Membrii JCI caută modalităţi prin care să transforme în practică sloganul Fii Mai Bun! Noi avem o abordare critică a provocărilor cu care se confruntă societatea şi acţionăm în folosul comunităţilor noastre, devenind parte din soluţie. Căutăm constant soluţii mai bune, pentru a construi comunităţi mai bune, creând astfel un viitor mai bun.

Cetăţeni activi autentici!

Fiind cetăţeni globali, noi toţi avem drepturi şi responsabilităţi, precum şi obiective comune. Prin intermediul cetăţeniei active, punem în practică accepţiunea noastră despre responsabilitatea socială, pentru a atinge aceste obiective şi a aduce beneficii comunităţilor din lumea întreagă. Fondatorul JCI, Henry Giessenbier a fost un cetăţean activ autentic. El a făcut primii paşi în acestă direcţie şi a încurajat tinerii să se implice în comunitate încă din 1914, iar membrii JCI îi urmează exemplul de-atunci până în prezent…

Go Local= Impact Global!

În JCI acţiunea este la nivel local, însă principiile de acţiune şi impactul sunt globale. Membrii înţeleg că într-o societate globală, acţiunea lor locală are ecou pe tot globul. 5000 Organizaţii Locale JCI, se concentrează asupra problemelor / provocărilor din comunităţile lor, sunt unite de o mişcare globală, creând impact global.

Principiul « un an de leadership »

Având acest principiu ca nucleu al organizaţiei, JCI oferă oportunităţi de leadership pentru membri noi în fiecare an. Un an în care să străluceşti. Un an în care să creezi impact pozitiv. Un an în care să conduci.

# Misiunea Junior Chamber International

JCI este o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

# Viziunea Junior Chamber International

Dorim să fim cea mai importantă reţea globală de tineri cetăţeni activi.

# Valorile Junior Chamber International

– credinta şi imaterialism – credinţa că viaţa înseamnă mai mult decât achiziţionarea de bunuri materiale; conştientizarea importanţei compasiunii şi altruismului;

– fraternitate, sentimentul apartenenţei la comunitate;

– liberă iniţiativă, justetea economică şi socială;

– personalitatea umană – fiecare individ trebuie să aibă şansa să îşi dezvolte calităţile;

– responsabilitatea faţă de o societate – suntem datori să îi ajutăm şi pe alţii să se dezvolte pentru a obţine schimbări pozitive în societatea în care trăim.

Sloganul JCI – Be Better!

Prin tot ceea ce întreprind, membrii JCI vor să transpună în practică sloganul JCI: Fii mai bun! Membrii JCI din întreaga lume caută soluţii eficace la problemele curente şi nu ezită să acţioneze pentru a crea un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. De asemenea, membrii JCI cred nu numai într-o lume mai bună, ci sunt convinşi că stă în puterea lor să iniţieze schimbări acolo unde acestea se impun.